Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Üniversite - Lise Okul Tanıtımları (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/)
-   -   Lise Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli? (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/161363-lise-seciminde-nelere-dikkat-edilmeli.html)

DeRDeST 23.07.2015 09:27

Lise Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
 
Lise Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Ortaokul sonrası liseye giriş zamanları oldukça zor ve karmaşık bir dönemdir. İyi bir üniversite için lise seçiminde bazı öncelikli özelliklere dikkat edilmesi gerekir.

Okul seçimi için kararlar alırken olayı akışına bırakmak gibi bir hata yapılmamalı, aksine geleceğe yönelik düşünülerek karar verilmelidir. Çoğu uzmanın veya alanında deneyimli kişilerin savunduğu konu lise seçiminde kişinin zekâ, yetkinlik, beceri ve ilgileri hesaba katılarak bir okul tercihi yapılması gerektiğidir. Ancak bunlar yeterli olmayacak bunun yanında lise için dikkat edilmesi gereken bazı noktalarda belirlemek gerekecektir.

İyi bir lise seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken nokta kaliteli eğitim verip vermediği ile ilgilidir. Buradaki kaliteli eğitimden kasıt mevcut eğitim programlarını iyi bir disiplin içinde öğrenciye aktif olarak aktarabilmektir. Bu kaliteli eğitimin sağlanabilmesi ise iyi bir eğitim kadrosundan geçer. Eğitim kadrosunun araştırılması okulların web sitelerinden veya direkt okula gidilerek soruşturulabilen bir bilgidir. Her derse ayrı ve alanı olan bir öğretmenin girmesi gerekmektedir. Kadronun eksik veya birbiri yerine geçen öğretmenlerden oluşması istenilen bir durum değildir. Ayrıca yabancı dil eğitim seviyesi de kaliteli eğitim göstergesidir. Yabancı dile ne kadar önem verdiği, derslere giren hocaların özellikle dil seviyeleri ve hatta uyrukları, derslerde uygulanan mevcut interaktif uygulamalar derken buna benzer pek çok durum yabancı dil eğitim kalitesini gösterecektir. Hatta okulun ikinci yabancı dile önem vermesi ve desteklemesi dahi iyi bir kalitenin göstergesidir. Bugünkü sistemde ikinci yabancı dil olarak Almanca okutulmaktadır. Ancak çoğu okulda bu derslere gereken önem verilmemekte veya yerine geçici ve yetersiz hocalar atanabilmektedir. Bunların okula girilmeden önce araştırılması ve denetlenmesi gerekmektedir. Bunun dışında okulun üniversite sınavlarında gösterdiği başarı da lise seçiminde önemli bir noktadır. Ayrıca okulun güvenli bir yerde oluşu, olmasa bile mevcut güveni sağlayabilmesi gerekmektedir.

Tercih yapılacak olan lisenin sosyal, sanatsal ve bilimsel etkinlik ve çalışmalarda bulunabileceği yerlere sahip olması gerekmektedir. Bu durum kütüphane, laboratuvar ve spor alanların varlığı demektir. Ayrıca kulüplerin varlığı ve aktif bir şekilde çalışması da iyi bir lise tercihinde düşünülmesi gereken faktörlerdir.


Saat: 23:37

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.