Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Üniversite - Lise Okul Tanıtımları (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/)
-   -   İbrani Dili ve Edebiyatı Nasıl Bir Bölüm? (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/167774-ibrani-dili-ve-edebiyati-nasil-bir-bolum.html)

DeRDeST 21.09.2015 16:07

İbrani Dili ve Edebiyatı Nasıl Bir Bölüm?
 
İbrani Dili ve Edebiyatı Nasıl Bir Bölüm?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dünyanın en eski dillerinden biri olan İbranice'nin yanı sıra bu dilin kültür ve edebiyatının da eğitiminin verildiği İbrani Dili ve Edebiyatı 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Öğrenmesi zor olan dillerden olan İbranice 22 harflik bir alfabeye sahiptir ve tıpkı Arap alfabesi gibi sağdan sola doğru yazılır. İbranice’de sözcükler üç ünsüz harften oluşan fiillerden türetilir. Fiil kökünün anlamı da bu üç ünsüz harf tarafından belirlenir. Kökün başına veya sonuna ünsüz harfler eklenerek isimler türetilir.

DİL-3 puan türü ile öğrenci alan İbrani Dili ve Edebiyatı bölümünü okumak isteyen kişilerin ilk olarak YGS, ardından LYS-5 sınavına girip tercih yapması gerekir. İbrani Dili ve Edebiyatı yalnızca Erciyes Üniversitesi'nde bulunur. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayacak kişilerden bölüme giren en düşük puanlı öğrencinin puanı 273,62885, en yüksek puana sahip kişinin ise 344,91999'dur.

Dört yıl süren lisans programında İbranice'yi iyi bir biçimde yazıp konuşabilme becerisinin yanı sıra İbrani kültürü, edebiyatı, felsefesi ve tarihi ile ilgili dersler öğretilir. Fonetik, Okuma Anlama, Gramer, İbrani Dilinin Kaynakları, Çeviri, Morfoloji, Sami Dilleri, İbrani Kültürü, Yiddish Dili, 20. Yüzyıl İbrani Edebiyatı, Çağdaş İbrani Şiiri, Çağdaş İbrani Romanı, Metin İncelemesi, Eski İbrani Dili ve Kültürü gibi dersler görülür.

İsrail'in resmi dili olması ve çok az kişi tarafından konuşulması bu bölümün mezunlarını avantajlı kılar. Bu bölümün mezunları siyasat ve ticari ilişkilerde etkin bir ülke olan İsrail ile ilişkisi olan şirketlerin ithalat departmanlarında veya danışmanlık şirketlerinde bu alanda uzman olarak çalışabilirler.

Bu bölümün mezunları ayrıca çevirmen olabilir ve çevirmenlik bürolarında, basın yayın şirketlerinde çalışabilirler.

3000 yıllık geçmişi nedeniyle İbranice dilinde yazılmış birçok antik metinler vardır. Dolayısıyla bu bölümden mezun olan kişiler tarih ve arkeoloji alanlarında da çalışabilir, araştırmalarda görev alabilirler.

Mezunların seçebileceği bir diğer çalışma alanı ise akademik kariyerdir. Türkiye'de yalnızca bir üniversitede İbrani Dili ve Edebiyatı bölümü bulunduğundan kadro bulabilme şansı diğer bölümlere oranla daha düşüktür. Ancak yurtdışında bu alanda eğitim veren üniversite sayısı daha fazla olduğundan mezunların akademik kariyerlerine yurtdışında devam etme imkanları vardır.


Saat: 11:53

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.