Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Üniversite - Lise Okul Tanıtımları (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/)
-   -   Endüstri Sistemleri Mühendisliği Nasıl Okunur? (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/167781-endustri-sistemleri-muhendisligi-nasil-okunur.html)

DeRDeST 21.09.2015 16:17

Endüstri Sistemleri Mühendisliği Nasıl Okunur?
 
Endüstri Sistemleri Mühendisliği Nasıl Okunur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dünya nüfusu arttıkça kaynakların doğru kullanılması önemi hale geldi. Bu noktada Endüstri Sistemleri Mühendisliği'ne büyük görevler düşer. Çünkü meslek tanımlarında yazdığı üzere hizmet ve ürünlerin üretilmesinden dağıtımına kadar gerekli olan sistemleri etkin şekilde planlanmasından sorumludurlar. Bu kapsamda kaynakların atıl kalmaması, israf edilmesi ve optimum fayda sağlayacak düzeyde kullanılması hedefini gözetirler.

Başarılı olabilmek için doğru mesleğin seçilmesi gerekir. Meslek seçiminde de kişisel özelikler ve ilgi alanları çok önemlidir. Endüstri Sistemleri Mühendisliği okuyacak birisi, akademik bir kişiliğe sahip olmalıdır. İletişim yeteneği gelişmiş, tasarım ve karar alma süreçlerini yürütebilecek kabiliyetleri kendisinde hissetmelidir. Araştırmacı ve yeniliklere ilgi duyan kişiliğini ön planda tutmalıdır. Matematik yeteneği gelişmiş ve sorumluluk duygusu yüksek olmalıdır. Bölüm okunurken insani ilişkilerin geliştirilmesi, yenilikleri takip etme, sorumluluk alma, planlama ve liderlik yeteneğinin gelişmesini sağlama çalışmaları yapılmalıdır. Derslerdeki başarıların yanı sıra, kişisel gelişim noktasında söz konusu özelliklerin geliştirilmesine önem verilmelidir.

Teknolojinin gelişmesi ve farklılaşması, bu bölümdeki ders içeriklerini etkiler. Klasik endüstriyel mekanik derslerinin kaldırılmış ve yerine bilişim sistemlerinin getirilmiştir. Aynı zamanda yazılım ağırlıklı dersler eklenmiştir. Programlama, tasarım ve uygulama dersleri, yabancı dil, imalat sistemleri, fizik, kimya ve matematik diğer okutulan dersler arasındadır. Bölüm, üniversitelerin mühendislik fakültelerinde 4 yıl okutulur.

Çalışma alanları nelerdir?

İş bulma konusunda en şanslı mesleklerden birisidir. Çünkü hizmetin ve üretimin olduğu her yerde çalışabilirler. Bu nedenle kamu ve özel sektör tercihlerine göre bir işe yerleşebilirler. Özellikle imalat sektöründe istihdam edilmektedirler. Bu sektörün yanı sıra bankacılık, lojistik, enerji, turizm, sağlık ve ulaştırma sektörlerinde de iş imkânları vardır. Firmalar için analiz, planlama ve yeniliğin giderek önem kazanması mesleği daha da ön plana çıkarmıştır. Çünkü firmalar rekabet edebilirliklerini doğru analiz ve planlamayla arttırabilirler. Endüstri Sistem Mühendisi verimlilik ve iş gücü hesapları konusunda uzmandır. Aynı zamanda zaman planlama, dengeleme ve işyeri düzeni konusunda da firmaların kayıplarının azaltılmasını sağlar. Rekabet gücünü arttırır. Tüm bunlar Endüstri Sistem Mühendisinin her sektör içinde istihdam edilişinde önemli bir etkendir.


Saat: 07:03

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.