Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Güzelleştiren en önemli 7 mineral (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/112650-guzellestiren-en-onemli-7-mineral.html)

KaRaqiZz 02.06.2014 12:17

Güzelleştiren en önemli 7 mineral
 
Güzelleştiren en önemli 7 mineral


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Güzellik söz konusu olunca, dört tane mineral var ki hepsinden çok öne çıkıyor: Çinko, silis, selenyum ve kükürt. Bunların haricinde kalsiyum, magnezyum ve bakır da güzellik için faydalı mineraller.

Mineraller de vitaminler gibi cildin sağlığının ve gençliğinin korunması açısından büyük öneme sahip. Güzellik ve sağlık denilince 7 tane mineral öne çıkıyor. Gelin bunları yakından tanıyalım...


Çinko

Sivilceye, akneye karşı çok etkili. A vitaminiyle birlikte kullanıldığında akne ve sivilcelerin kaybolmasını sağlıyor. Egzama ve sedef hastalığının tedavisinde de önemli rol oynuyor.

Çinko, hücre yenilenmesini desteklediğinden cildi güzelleştiriyor ve gençleştiriyor; sıkı bir cilt, güçlü tırnaklar ve ışıldayan saçlar yaratıyor.

Kükürt

Cilt, saç ve tırnak sağlığı için gerekli bir mineral. Cilt kusurlarını düzeltici ve cildi pürüzsüzleştirici bir etkisi var. Bu güzellik minerali, her hücremizde bulunuyor. Sodyum-potasyum dengesini düzenliyor, hücrelere besin ve oksijen taşıyor.

Kükürt, saçlara parlaklık ve ışıltı veriyor, tırnakları güçlendiriyor. Ciltte, tırnaklarda ve saçlarda bulunan keratin de zaten kükürt bakımından zengin bir madde.

Selenyum

Süper antioksidan mineral olarak kabul edilen selenyum, dokuların yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Ayrıca cildin pürüzsüzlüğünü sağlayan prostaglandin hormonlarının sentezine yardımcı oluyor.

Selenyum dokulara elastikiyet kazandırıyor ki, bu da erken yaşlanmayı önlemek için çok önemli.

Silis

Silis, kolajen üretimine yardım ediyor, kemikleri güçlendiriyor, cildi sıkılaştırıyor ve kırışıklıkları önlüyor. Saçları güçlendirip saç kaybını da önlemeye yardımcı oluyor. Parlak saçlar yaratıyor dersek abartmayız.

En yüksek silis konsantrasyonu bağ dokularda, kıkırdakta ve ciltte bulunuyor.

Bakır

Bakır, pek çok nemlendiricide bulunuyor. Çünkü bakır, kolajen ile elastin üretimine ve aynı zamanda nem tutucu moleküller olan glikosaminoglikanların (GAG’lar) üretimine yardımcı oluyor.

Ayrıca bakır minerali saç kaybını, saç rengi ve yapısındaki bozulmaları da engelliyor.

Kalsiyum

Doğada, en fazla hayvan ve insan vücudunda, bitkilerde, ayrıca nehir ve dere sularında bulunuyor. İnsan vücudunda bulunan 13 temel maddenin yapısında kalsiyum var ve bunların çoğunun esas maddesini oluşturuyor.

Doku ve hücrelerin sağlamlığını ve canlılığını sağlıyor. Kemik ve dişlerin en önemli yapı maddesi.

Magnezyum

Magnezyum hayati önem taşıyan 11 mineralden birisi, belki de en önemlisi. Vücudun kendisi bu minerali üretmediği için magnezyumun besinler yoluyla alınması gerekiyor. Magnezyum cildi düzgünleştiriyor, saçı güzelleştiriyor ve tırnakları kuvvetlendiriyor.

Magnezyum genel olarak kalsiyumun kemikte düzgün dağılımı için de gerekli bir mineral.


Saat: 19:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.