Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Çay Ağacı Yağı ve Sivilce Tedavisi (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/137116-cay-agaci-yagi-ve-sivilce-tedavisi.html)

Kadın 03.11.2014 16:02

Çay Ağacı Yağı ve Sivilce Tedavisi
 
Çay Ağacı Yağı ve Sivilce Tedavisi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Akne Vulgaris, Bitkisel Sivilce Tedavisi, çay ağacı yağı, çay ağacı yağı sivilce, Sivilce Kremi, Sivilce Tedavisi, Sivilceler Nasıl Geçer

Çay Ağacı Yağı

Hayatınızın bir döneminde sivilce sorunu yaşamışsanız, bu problemin insanı nasıl bir arayışa soktuğunu bilirsiniz. Önümüze gelen her ilacı, yöntemi, tedaviyi denemeye meyilliyizdir. Bu tedavilerin birçoğu maliyetli ve ciddi yan etkileri olan tedavilerdir. Hatta bazı sert kimyasalların faydasından çok zararı dokunabilir.

Eğer bu süreçlerden geçiyorsanız, çay ağacı yağını denemenizi öneririm. Çay ağacı yağı akne sorunu için hem düşük maliyetli, hem etkili bir tedavi alternatifi olarak öne çıkıyor. Tedavi ve etkisini incelemeden önce bu yağı tanıyalım.

Çay Ağacı Yağı Nedir ?

Çay ağacı yağının sanıldığı gibi bildiğimiz çay bitkisi ile bir bağlantısı yoktur. Avustralya’da yetişen “Melaleuca alternifolia” denilen bir ağacın yapraklarının buhar ile damıtılması sonucu elde edilen uçucu bir yağdır.

Sydney Universitesi’nin 2013’te yayınladığı makalede Avustralya’nın doğusunda yaşayan birçok Aborjin topluluğunun çok uzun süredir çay ağacını cilt sorunlarının tedavisinde kullandığı belirtilmiştir.

Günümüzde bu yağın kullanımı çok yaygınlaşmıştır. Sivilce, yanık, egzama, sedef, çatlak, iltihaplı yaralar gibi birçok cilt sorununda başvurulan popüler bir tedavi haline gelmiştir. Biraz keskin bir kokusu vardır ama rahatsız edici değildir.

Cilde nasıl etki eder? Sivilceleri geçirir mi ?

Gelelim sivilce konusuna ; Doğal olmasına doğal ama sivilceye merhem oluyor mu ? Bizi cilt sorunlarımızdan nasıl kurtaracak ?

Çay ağacı yağı terpinen-4-ol adı verilen antimikrobik / antibakteriyel özelliğe sahip bir bileşen içerir. Bu sayede, cilde sürülerek kullanıldığında tıkalı gözeneklerdeki P.Acnes bakterisini azaltarak iltihaplı ve şiş sivilcelerin sönmesine yardımcı olur ve tedavi sürecini hızlandırır. Sivilce oluşumundaki bakteriyel etki hakkında bilgi almak için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Tabi “akşam yatarken sürdüm, sabah pürüzsüz bir ciltle uyandım” diyenlere şüpheyle yaklaşmak lazım. Doğal antibiyotik özelliği ile yardımcı olsa da mucizeler beklememek gerekir. Sivilceler ilk günlerden küçülmeye başlasa da gözle görülür azalma için birkaç ay boyunca devam etmek gerekir.

Çay ağacı yağının çok tercih edilen bir tedavi alternatifi olmasının başlıca sebeplerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

Maliyeti düşüktür. Diğer birçok sivilce ilacı ve tedavisi ile karşılaştırıldığında çok ucuza gelecektir.
Doğal bir tedavidir. Tamamen bitkisel olduğu için cildinize zarar vermez (alerjik değilseniz). Hatta sentetik kimyasalları, ağır ilaçları kullanmadan önce bu çay ağacı yağını mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Kolay bulunabilir. Cilt bakım ürünleri satılan birçok market ve eczanede çay ağacı yağı içeren ürünler mevcuttur. Krem, jel, şampuan, cilt maskesi, sabun gibi birçok şekilde bulabilirsiniz.
Şiş ve kızarık, iltihaplı sivilcelere karşı etkilidir. Doğrudan sivilceye uygulandığında kızarıklık ve şişliğin daha hızlı inmesini sağlar. Birkaç gün içerisinde iltihaplı sivilcelerin sönmeye başladığını göreceksiniz :)
Dinlendirici etki Bu tedaviyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik diyebilirim, en azından benim açımdan. Çay ağacı yağı, içeriğindeki bileşenler sebebi ile cildimize doğal yağlarını kaybettirmez, ph/nem dengesini korur ve tahrişe sebep olmaz. Hatta cildi daha yumuşak, esnek ve dinlenmiş hissedersiniz.
Yardımcı tedavi olarak kullanılabilir. Yan etkisi az, hafif bir ürün olduğu için diğer birçok tedavi ile birlikte rahatlıkla kullanılabilir. Fakat doktor kontrolünde uygulanan ağır tedavilerde (accutane / hormon tedavisi vs.) mutlaka doktorunuzun onayını alın.
Parlaklık verir Nem dengesini koruduğu ve deriyi beslediği için cilde ve saçlara ekstra parlaklık kazandırır, daha canlı görünmelerini sağlar.
1990 yılında yapılan bir araştırmada örnek gruplar üzerinde ayrı ayrı benzoil peroksit ve çay ağacı yağı ile tedavi uygulanmıştır. Bu çalışmanın sonuçlarına göre her iki tedavi de sivilcede azalma sağlamıştır. Benzoil peroksit etkisini daha kısa sürede gösterirken, çay ağacı yağı uygulamasında sonuçlar daha uzun sürede alınmıştır. Öte yandan benzoil peroksit tedavisi uygulanan grubun %79’unda kaşıntı, batma, yanma, kuruluk ve tahriş görülürken, çay ağacı yağı grubundakilerde bu problemlere çok daha az rastlanmıştır.

Nerede bulunur ? Nasıl kullanılır ?

Çay ağacı yağı aktarlarda saf halde bulunacağı gibi, eczane ve marketlerdeki birçok ürünün içeriğinde de kullanılmaktadır. Ayrıca son dönemde yaygınlaşması sebebi ile çay ağacı yağı içeren birçok bitkisel sivilce kremi ve ilacı da bulabilirsiniz.

Cilt sorununuza veya hassasiyetine göre birçok şekilde kullanabilirsiniz. Fikir vermesi açısından aşağıda birkaç yöntemi sıraladık

Doğrudan sivilceye uygulanabilir. Bölgesel sorunlarda veya büyük bir sivilceyi hedefliyorsak, pamuk veya yumuşak bir bez parçası ile hedef bölgeye sürmemiz yeterlidir. Çok az bir miktar kullanmamız yeterli olur. Bu uygulamada %100 saf çay ağacı yağı kullandığımıza ve kuru cilde uyguladığımıza emin olmalıyız.
Sivilce maskelerinin içeriğinde kullanılabilir. Özellikle kil maskesi veya yoğurt maskesi karışımına birkaç damla ekleyerek antibakteriyel etkiyi artırabilirsiniz.
Nemlendirici ürünlerinize veya cilt temizleme ürünlerine birkaç damla ekleyerek kullanabilirsiniz.
Eğer göğüs ve sırtta sivilce sorununuz varsa duş jeli ve şampuanınıza eklemeniz faydalı olacaktır.
Mevcut ürünlere eklemek hem zahmetli olur, hem ayarlamak zor olur derseniz piyasada çay ağacı yağı içerikli birçok krem, losyon, şampuan, sabun, nemlendirici bulunmaktadır. Direk bu ürünleri alıp kullanabilirsiniz.
Son olarak şu uyarıları da dikkate alalım;

Doğrudan sivilce üzerine sürüldüğü uygulamalar dışında, %100 saf çay ağacı yağı kullanımı hassas ciltlerde sorun yaratabilir. Bu sebeple sulandırılarak kullanılması önerilir. Tavsiye edilen oran, karışımın yalnızca %5 kadarının çay ağacı yağı olmasıdır

**Dahili olarak kullanılmaması (yani içilmemesi) gerekir. Adında geçen çay sözcüğüne aldanmayın. İçmenin faydası olmadığı gibi mide bulantısı, kusma ishal gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

**Yukarıdaki uyarıya bağlı olarak çocuklar ve ev hayvanlarının ulaşamayacağı bir yerde muhafaza edilmelidir.

**Hamilelikte kullanmadan önce mutlaka doktora danışın. Bu yağın hormon düzeyini değiştirdiğine yönelik bazı çalışmalar mevcut. Bu yüzden hamileler ve hormon tedavisi görenler mutlaka bir uzmanla görüşmelidirler.


Saat: 21:58

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.