Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Protez Tırnak Nedir? (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/158303-protez-tirnak-nedir.html)

DeRDeST 28.06.2015 15:59

Protez Tırnak Nedir?
 
Protez Tırnak Nedir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Tırnaklarımız, aslında bize cildimizle ve vücudumuzla ilgili ipuçları verir. Mesela, vücudumuz vitaminsiz kalmışsa uzattığımız tırnaklarımız ufak bir darbede kırılabilir ve bu çok hoş bir görüntü oluşturmaz.

Bakımlı olmak, güzel görünmek her insan için, bazıları inkar da etse, önemlidir. Tırnaklarımız kırılmışsa, tırnak yeme alışkanlığından dolayı minicik tırnaklarımız varsa, tırnaklarımıza mantar bulaşmışsa bu durumu düzeltene kadar bir çözüm yolu ararız. Protez tırnak bu tarz sorunları hemen ortadan kaldırabilecek pratik bir yöntemdir ve bu sorunlar ortadan kalksa da eğer isterseniz, uygulatmaya devam edebilirsiniz. Protez tırnak, tırnak ucuna uygulanan bir işlemdir, tırnağınızın hava almasına hiçbir şekilde engel olmaz veya onun yapısının bozulmasına neden olmaz.

Protez tırnak olmayan tırnağın üzerine yapılan bir işlem değildir. Olan tırnağımızı bakımlı göstermek için yaptırdığımız bir işlemdir. Üç şekilde uygulanır.

♥ Birinci teknik UV jellerdir. Aynı zamanda bu tekniğe kalıcı oje tekniği de denir. UV lamba altında donar. Bir veya bir buçuk saatlik bir işlemdir.

♥ İkinci teknik akrilik tekniği denilen tekniktir. Ve kırılmış, mantar oluşmuş, ya da yenmiş tırnağı olanlara önerilen tekniktir. İki veya iki buçuk saatte yapılan, kalıcı oje tekniğine göre biraz daha fazla zaman gerektiren bir tekniktir.

♥ Üçüncü teknik ise toz jel tekniğidir ve diğer iki tekniğe göre uygulaması daha kolaydır. Toz jel tekniği tırnağımızın dayanıklılığını arttırır ve kırılmaları engeller.

Protez tırnağı yaptırdım, artık rahatım diye düşünmemek lazım; çünkü tırnağınız uzadıkça protez tırnağı yenilemeniz gerekir. Ve bu yenileme süresi, herkesin metabolizma hızı farklı olduğundan, kişiden kişiye değişir. Fakat dört veya beş haftanın genel olarak ideal bir süre olduğu söylenebilir.

Çıkarttırmak isterseniz eğer, protez tırnağınızı en erken bir hafta sonra çıkarttırabilirsiniz. Daha önce çıkarttırmak istediğinizde yapılan işlemler maalesef tırnaklarınızı yorar ve tırnaklarınız yıpranabilir. Tırnağınızı çıkarttırdıktan sonra da bir veya iki hafta süresince tırnaklarınıza bakım yapmanız gerekmektedir.

Protez tırnağın, tırnak dokunuza zarar verdiği ise hurafeden başka bir şey değildir. Uzman eller tarafından protez tırnak uygulanırsa tırnağınızın zarar görmesi söz konusu değildir.


Saat: 18:35

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.