Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Güneş Kremi Nasıl Kullanılır? (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/158307-gunes-kremi-nasil-kullanilir.html)

DeRDeST 28.06.2015 16:12

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?
 
Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dünyamızın ısı ve ışık kaynağı olan güneşten yaz aylarında sakınmak gerekiyor. Ama güneşte D vitamini var! diyorsanız, bunun için ortalama 15–20 dakika güneş almak yeterli oluyor.

Güneşin yaydığı UV ışınlar insan sağlığına zararlıdır. UV ışınları, deri kanserine neden olur. Bu riski ekarte etmek için güneş ışığına maruz kalan her bireyin cildi, güneş koruyucuya ihtiyaç duyar. Düzenli olarak güneş koruyucu krem kullanımının ölümcül bir cilt kanseri olan Malign Melanom'dan koruduğu araştırmalarla ispatlanmıştır.

Güneş kremi seçiminde eş dost tavsiyesi değil, doktorunuzun önerdiği, Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerin tercih edilmesi önemlidir. Ayrıca önceki seneden kalan ürünü kullanmak da doğru değildir. Güneş kremlerinin tazeliği ve koruyuculuğu bir yıl sürmez. Bu süre 6 ay kadardır.

Güneş kremlerinin etkinliği, koruma gücü 'Faktör' kelimesiyle ifade edilir. Bir güneş kremi en az 30 faktör olmalıdır. Kişinin risk ve hassasiyeti arttıkça kullanması gereken ürünün faktör oranı artar. Örneğin, geçmişte kanser öyküsü ya da deri yanığı olanlar yüksek faktörlü ürün kullanmalıdır.

Güneş kremi nasıl kullanılır?

Doktorunuz tarafından sizin için önerilen, suya dayanıklı, cilt tipinize uygun koruyucu kremi, güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce uygulamalısınız. Nazik hareketlerle az dokunuşla sürmek gerekmektedir. Yüz için en az 50 faktörlü kremi göz çevreniz ve dudaklarınız hariç tüm yüzünüze sürün. Yüzünüzle birlikte boynunuz ve kulak arkalarına da uygulayın. Dekolteniz, sırt bölgeniz, kol ve bacaklarınız gibi güneşe maruz kalan diğer bölgelere süreceğiniz güneş koruyucu ise bir tatlı kaşığından fazla olmalıdır. Tüm vücut için uygulamayı iki saatte bir yinelemek gerekir. Deniz ve havuz sonrası da tekrar krem sürülmelidir.

Güneş kremleri kullanımı konusunda uzmanlar güneş kremini ovalaya ovalaya sürmenin yanlışlığına dikkat çekmektedir. Zira elle dakikalarca masaj yapar gibi uygulanan güneş koruyucunun yararı kalmaz. Bu yanlış hareket sonucunda birey koruyucu uyguladım düşüncesiyle rahatlıkla güneş ışığına çıktığı takdirde, güneş kaynaklı cilt kusurlarına davetiye çıkartmaktadır.

Son olarak hatırlamak da fayda var. Ne kadar etkili ve yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanılsa da güneş ışınlarının dik geldiği 11:00 ile 16:00 arası güneşe çıkılmamalıdır.


Saat: 01:58

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.