Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Yüz Kremi Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/159678-yuz-kremi-nasil-yapilir.html)

DeRDeST 10.07.2015 05:27

Yüz Kremi Nasıl Yapılır?
 
Yüz Kremi Nasıl Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Güzelliğine düşkün olan kadınlar ilerleyen yaşlarda da güzel ve bakımlı kalabilmek için birçok yola başvurur. Bu yollardan birisi de yüz bakım kremleridir. Kimi genç kalabilmek için yüz bakım kremlerine bir çuval para harcarken kimi de evde doğal ama etkili kremler yaparak güzelliğini korur. Bu kremler ileriki yaşlarda oluşabilecek kırışıklıkları, sivilceleri, mat ve yağlı yüzleri engelleyici etkiye sahip olurlar.
Peki evde yüz kremi nasıl yapılır?

Kişiler zaman zaman yaşlanmanın sonuçlarının önüne geçmek için kremlere başvurur. Yaşlılığın en istenmeyen durumlarından birisi kırışıklıklardır. Kırışıklıkları önlemek için evde kendinize basit ama etkili bir krem hazırlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan badem yağı, hindistan cevizi yağı, bal mumu, shea yağı ve E vitamini yağıdır. 1 fincanın çeyreği kadar badem yağı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 2 yemek kaşığı balmumu, 1 yemek kaşığı shea yağı ve yarım yemek kaşığı E vitamini yağını bir kavanoza alın. Üzerine 10 cm su ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışım birkaç gün oda sıcaklığında beklediğince krem haline gelecektir. Elde ettiğiniz kremi sabah akşam rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Gün içinde iş, okul, yol, trafik, hava kirliliği derken kişilerin yüzünde kir ve yağ birikir. Bu kir ve yağı ciltten atmak için etkili bir krem hazırlayabilirsiniz. Bu krem için ihtiyacınız olan aloe vera jeli, bal mumu, hindistan cevizi yağı, badem yağı, greyfurt yağı ve çikolatadır. Önce 3-4 gram balmumunu, yarım fincandan biraz az badem yağı ve hindistan cevizi yağını bir kaba alıp iyice karıştırın. Üzerine 5-6 cm kadar su ekleyip karıştırın. Oluşan karışımı blendera alıp üzerine 1 fincan aloe vera jeli ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra yarım paket çikolatayı elde ettiğiniz karışımın üzerine ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdığınızda karışımın krem haline geldiğini göreceksiniz. Krem soğuduktan sonra her gün düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Hemen hemen herkesin evinde bulunan vazelin ve badem yağını karıştırabilirsiniz. Üzerine birkaç damla shea yağı, hindistan cevizi yağı ve lavanta yağı ekleyip etkili bir krem elde edebilirsiniz.


Saat: 23:09

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.