Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Hassas Cilt Nasıl Anlaşılır? (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/159807-hassas-cilt-nasil-anlasilir.html)

DeRDeST 11.07.2015 05:17

Hassas Cilt Nasıl Anlaşılır?
 
Hassas Cilt Nasıl Anlaşılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Her cilt yapısı birbirinden farklıdır. Cilt yapımızı etkileyen ve belirleyen birçok unsur bulunur. Genetik, hormonlar, çevresel etkenler, beslenme, yaşam tarzı, kullandığınız ürünler gibi faktörler cilt yapımızı belirler. Bu yazımızda hassas cilt türlerini, cildimizin hassas olup olmadığını belirlemeyi ve hassas ciltlere nasıl davranılması gerektiğini anlatmaya çalışacağız.

Sanılanın aksine sadece açık tenli ciltler hassas olmaz, her cilt hassas olabilir. Ancak dünya genelinde açık tenli ve renkli gözlü insanlarda cilt hassasiyeti daha yaygındır. Hassas cilt demek cildin bariyer görevini yeterince görememesi demektir. Bu nedenle hassas cilt yapısına sahip kişilerin cildi tahrişe, kızarıklığa daha çok açıktır. Herhangi bir tozlu, güneşli ya da aşırı sıcak ortama girildiğinde, makyaj ve benzeri bakımlar yapıldığında cilt pullanır, kızarır ve kaşınır. Bunun için hassas cilt yapısına sahip insanlar aşırı sıcak, aşırı soğuk yerlerden, acılı yemeklerden ve alkolden uzak durmalıdır. Hassas cilde sahip kadınlar asla makyajını temizlemeden yatmamalıdır. Terleme, kaşınma gibi eylemleri de azaltmaya çalışmalıdır. Çünkü bunlara dikkat edilmezse cilt daha çok zarar görüp daha da hassaslaşabilir. Bu gibi durumları yaşamamak için öncelikle cilt yapımızı belirlememiz gerekmektedir.

Cilt analizi ve bakımı için profesyonel yöntemler kullanmak en garanti yöntemdir ama şimdi basit bir şekilde cilt yapınızı belirleyecek ya da en azından ufak bir ipucu verecek bir yöntemi anlatacağız.

İşlemi uygulamak için öncelikle yüzümüzü normal ciltler için ya da nötr bir sabunla yıkamalıyız. Kendi kurumasını beklemeli ya da yumuşak bir havluyla yavaşça kurulamalıyız. Kuruduktan sonra, tek katlı bir peçeteyi tüm yüzümüze hafifçe yapıştırarak bir iki dakika kadar beklemeliyiz. Hafifçe bastırılmış peçeteyi ovmadan kaldırıp ışığa doğru incelemeliyiz. Peçetenin her yerinde yağ ya da şeffaflık varsa yağlı, sadece alın ve burun bölgesinde yoğunlaşmış şeffaflıklar varsa karma, her yerinde az da olsa şeffaflık varsa normal ve çoğu yerde az ya da hiç yoksa da hassas cilt yapısına sahipsiniz demektir. Bu işlemlerden sonra cildiniz kızardıysa daha hassas bir cilde sahip olduğunuz anlaşılır.


Saat: 13:12

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.