Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Ten Açıcı Maskeler Nelerdir? (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/159810-ten-acici-maskeler-nelerdir.html)

DeRDeST 11.07.2015 05:23

Ten Açıcı Maskeler Nelerdir?
 
Ten Açıcı Maskeler Nelerdir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kadınlar çoğu zaman açık teni daha çok beğenirler. Açık tende makyaj kendini daha çok gösterirken aynı zamanda daha masum bir görünüm kazandırır. Ayrıca yaz aylarında güneşlenmeyle beraber kişilerin teni yavaş yavaş koyulaşmaya başlar. Bu koyulaşmalar arttıkça kişi açık tenine geri dönmek ister. Evde bulunan basit malzemelerle kendinize ten açıcı maske yapabilirsiniz.

Peki ten açıcı maske nasıl yapılır?

Doğanın size sunduğu şifalardan birisi olan portakalın kabuklarından ten açıcı maske yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan bir adet portakal. Portakalın kabuklarını rendeleyin. Rendelediğiniz kabukları güneşte kurutun. Kabuklar kuruduktan sonra üzerine 1-2 yemek kaşığı yoğurt ekleyin. Yoğurt ve kurutulmuş portakal kabuklarını iyice karıştırıp yüzünüze masaj yaparak sürün. 15 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın.

♥ Hindistan cevizi yağını tek başına kullanarak iyi bir ten açıcı olarak yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bir miktar hindistan cevizi yağını parmaklarınıza döküp nazikçe yüzünüze masaj yapabilirsiniz.

♥ Zerdeçal tozuyla hazırlayacağınız maske hem cildinizi besleyecek hem de ten renginizin açılmasını sağlayacaktır. Bu maskeyi yapmak için 4 tatlı kaşığı tam buğday unu, biraz zerdeçal tozu ve 2 tatlı kaşığı da limon suyuna ihtiyacınız var. Tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp maske haline getirin. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürüp 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra yüzünüzü yıkayın.

♥ Bal birçok cilt bakım maskesinde kullanılmaktadır. Ten renginizi açmak için de balı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bir miktar süt, bal ve limon suyunu karıştırarak bir maske elde edin. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze sürerek 20 dakika bekletin ve yıkayın.

♥ Bal kadar salatalıkta birçok cilt maskesinde kullanılmaktadır. 1 adet salatalığı rendeleyip üzerine 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ekleyin. Her ikisinide iyice karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüzde 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra yüzünüzü iyice yıkayın.

♥ Hem cildinizin nemli kalmasını hem de ten renginizin açılmasını istiyorsanız bal ve bademden oluşan bir maske hazırlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı badem tozu ve 1 tatlı kaşığı balı karışıtırıp macun haline getirin. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.


Saat: 17:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.