Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Varis Tedavisi Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/160126-varis-tedavisi-nasil-yapilir.html)

DeRDeST 13.07.2015 04:18

Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?
 
Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Hoş olmayan görüntüsü ile varis, kadınların en büyük sorunlarından biridir. Özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan ağrılar, şişlikler ve geceleri giren kramplarla kendisini belli eden bu rahatsızlık, tedavi edilmediği sürece daha da ciddi hale gelebilir. Varisin tedavisinde kullanılan birçok yöntem vardır.

Varislerinin tedavisinde kullanılan geleneksel yöntem cerrahidir. Eğer damar çok geniş ve kıvrımlı ise ameliyat bir alternatif olabilir. Ancak, her cerrahi müdahalede olduğu gibi hastanede yatma, narkoz alma, dikiş izi ve nüksetme riski gibi faktörler sebebiyle son zamanlarda ameliyat yerine başka yöntemler tercih edilmeye başlanmıştır.

Hastalık henüz başlangıç seviyesinde ise uygulanacak en etkili yöntemlerden biri lazer tedavisidir. Bu yöntemde damarın içerisine lazer sokulur ve damar yakılır. Bu yolla damar devre dışı bırakılmış olur ve varislerin tedavisi yapılmış olur. Lazer tedavisi için hastanın hastanede yatması ya da evde istirahat etmesi gereksizdir. Bu yöntem ayakta ve günlük olarak uygulanabilir. Kullanılabilecek bir diğer yöntem ise damarın içine iğne ile girip, bir ilaç yardımıyla damarı yakmaktır. Bu yönteme köpük yöntemi de denir. Bu yöntemde köpük denilen kimyasal sıvı, damarın içerisine girdiği zaman damarı yakar ve varisler tedavi edilmiş olur. Bu işlem yaklaşık 10 dakika içerisinde tamamlanabilen, oldukça pratik, ağrısız ve acısız bir işlemdir. Tekrar etme olasılığı da oldukça düşüktür.

Varislerin tedavisinde kullanılan yöntemlerin yanısıra kişilerin varisin ilerlemesini önlemek ya da etkilerini azaltmak için yapabilecekleri birtakım şeyler de mevcuttur. Varis çorabı bunların başında gelir. Varis çorabı, bacağa fazlaca basınç uygular ve bu şekilde damarlar kan kaçırmaz. Bu işlevi ile varisler için faydalıdır; ancak çıkarıldığı zaman aynı şikayetler devam eder. Buna ek olarak, varis çorabını giymek oldukça zordur. Bu sebeplerden, varis çorabı geçici bir yöntem olarak görülür. Varisi olan kişiler kafeinden kesinlikle uzak durmalılar ve lifli besinlerle ve E vitamini bakımından zengin besinlerle beslenmeye özen göstermeliler.


Saat: 09:48

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.