Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Sütün Yüze Faydaları (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/160128-sutun-yuze-faydalari.html)

DeRDeST 13.07.2015 04:22

Sütün Yüze Faydaları
 
Sütün Yüze Faydaları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Geçmişten beri sütün cilt için faydalarının olduğu bilinmektedir. Öyle ki bazı kadınların süt banyosu yaparak güzelliklerini korudukları söylenir. İyi bir kalsiyum kaynağı olan süt kararında tüketildiğinde kemik yapısını güçlendirirken bir yandan da cilt güzelliğine katkıda bulunur. Ayrıca süt kilo vermek isteyen kişiler için de önemli bir kaynaktır.

Peki sütün yüze faydaları nelerdir?

Birçok kadın ilerleyen yaşıyla beraber yüzünde kendini gösteren yaşlılık belirtilerinden dert yanar. Bu yaşlılık belirtilerinden birisi de kırışıklıklardır. Yüzde oluşan kırışıklıkların kadınların kendini kötü hissetmesine neden olur. Bu kırışıklıkları azaltmak için süt kullanımı oldukça önemlidir. Sütün içinde bulunan D vitamini kolajeni arttırarak yaşlanmayı geciktirici etki yaratır. Yaşlanma ve sonucu oluşan tahribatları, kırışıklıkları azaltır.

Arka arkaya birbirini takip eden mevsimler zamanlar ten renginde değişmelere neden olur. Ten rengi yaz aylarında koyulaşırken, kış aylarıyla beraber açılır. Bu ten farklılıklarını düzeltmede süt çok önemli bir yere sahiptir. Sütü yüzünüze sürebileceğiniz gibi içebilirsiniz de.

Kadınlar yüzlerini temizlemek için yüz temizleyicilerine, toniklere para harcarlar. Oysa evde her daim bulunan süt sizin için doğal bir temizleyicidir. Sütü bir pamuk yardımıyla yüzünüze uyguladığınızda yağlanmaların büyük ölçüde azaldığını göreceksiniz. Yüzünüzdeki kirleri temizleyerek yüzünüze parlaklık kazandırır.

Yüzünün yağlı olması kadar kuru olmasından da yakınan kadınlar vardır. Çeşitli nedenlerde yüzü kuru olan, yüzünde egzamalar bulunan, güneş ve sivilcelerin etkisiyle yüzünde kızarıklık oluşan kişiler mutlaka süt kullanması gerekmektedir. Sütün içinde bulunan B12 vitamini bu görevleri görerek cildi ölü deriden arındırır. Ölü derinin ortadan kalkmasıyla beraber cilt yenilenir.

Büyük gözeneklerle kişilerin başı zaman zaman derde girebilmektedir. Kişinin yüz güzelliğini bozan büyük gözeneklerin en iyi çözümlerinden birisi süttür. Sütün gözenekleri sıkılaştırıcı özelliği bulunmaktadır. Gözeneklerinizi sıkılaştırmak için sütü yüzünüze sürebilir ya da içebilirsiniz.

Yaşlanmak kadınların en çok korktuğu konulardan birisidir. Yaşlanmanın önüne geçmek mümkün olmasa da yavaşlatmak mümkündür. Süt cilde esneklik kazandırır. Böylece yaşlanmayla beraber ortaya çıkabilecek kırışıklıkların da önüne geçmiş olur.

Nemini kaybetmiş yüz kadınları rahatsız eder. Sütü içerek ya da cildinize bir pamukla uygulayarak cildinizin nem kazanmasını sağlayabilirsiniz.


Saat: 10:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.