Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Yüz Yıkarken En Sık Yapılan Hatalar (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/180583-yuz-yikarken-en-sik-yapilan-hatalar.html)

Papatya 05.05.2016 14:01

Yüz Yıkarken En Sık Yapılan Hatalar
 
Yüz Yıkarken En Sık Yapılan Hatalar


yüz, doğru yüz yıkama teknikleri, yüz nasıl doğru yıkanır, yüz yıkarken yapılan hatalar

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yüzünüzü yıkarken yaptığınız hatalardan dolayı cildinize zarar veriyor olabilirsiniz. İşte yüzü doğru yıkamanın püf noktaları...

Yüzünüzü yıkamak cilt bakımınızın belki de en basit görünen kısmıdır ancak önemsiz olarak düşünülen küçük detaylar uzun vadede problem oluşturabilir.
İşte yüzünüzü yıkarken dikkat etmeniz gerekenler...
Sabun ve paraben içermeyen ürünleri kullanın

Yapmamız gereken ilk şey doğru temizleyici ürünü seçmek. Cilt tipimiz bu ürünü seçmekte çok önemli ancak her cilt için geçerli olan bazı kurallar var. Özellikle sabun ve paraben içermeyen ürünleri tercih etmeniz cildinizi daha sağlıklı temizlemenizi sağlar ve cildinizin yaşlanmasını yavaşlatır.
Acele etmeyin

Yüzünüzü yıkarken acele etmeyin ürünle yüzünüzü 30 saniye ile 1 dakika arasında ovmalısınız. Burun kenarı gibi ince yerlerde daha uzun süre çalışmanız gerekebilir. Çünkü en çok kir ve yağ biriken yerler daha çok bu kısımlardır. Yağlı ve karma ciltler için, yağlı olan bölgeleri de yumuşak hareketlerle ovalamak yüzünüzdeki yağı bir nebze olsun dengeleyecektir.
Ilık su ile yıkayın

Yüzünüzü durularken kullandığınız su ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Ilık bir suyla cildinizi temizleyiciden arındırdığınıza emin olana kadar durulayın. Yüzünüzü iyi durulamamak cildinizi çok kurutabilir ve pul pul dökülmesine neden olabilir.

Tampon hareketlerle kurulayın

Eğer havlu kullanıyorsanız havlunuzu sık sık değiştirdiğinizden ve yıkadığınızdan emin olun. Havlu üzerinde çokça bakteri üretebilir. Mümkünse tek kullanımlık havlu kağıtları kullanın. Yüzünüzü aşağı yukarı sert hareketlerle kurulamanız cildinize zarar verir, yumuşak ve tampon hareketlerle kurulayın.
Tonik ve nemlendirici kullanın

Kurulama işleminin sonunda cilt bakımınızı bir tonik ve nemlendirici ile tamamlamanız cildinizin yatışması açısından çok önemlidir. Yağlı ciltler yağ içermeyen nemlendiriciler kullanabilir. Kuru ciltler ise Hindistan cevizi yağı gibi yağlardan yararlanarak ciltlerini yatıştırabilirler.


Saat: 00:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.