Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Sivilcenin çözümü sarımsakta (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/185328-sivilcenin-cozumu-sarimsakta.html)

Jade 27.08.2016 17:56

Sivilcenin çözümü sarımsakta
 
Sivilcenin çözümü sarımsakta


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Sarımsağın sivilce oluşumunu engellediği ya da var olan sivilceleri geçirdiği yönünde bilimsel bir araştırma sonucu bulunmamakla birlikte sarımsak tarih boyunca pek çok toplumda kullanılmış doğal bir antibiyotik ve anti bakteriyeldir. Sivilce ve aknelerin genel olarak gözeneklere hapsolan bakteri nedeniyle oluştuğu düşünüldüğünde sivilce oluşumunu azaltmak için sarımsak kullanılabilir.

Nasıl uygulanır
1. Yöntem: 2-3 diş sarımsağı ezdikten sonra 2 yemek kaşığı kadar suyla karıştırarak vücudunuzda sivilcelerin görüldüğü bölgeye masaj yaparak sürün. Sarımsaklı suyu sürmeden önce bölgeyi ılık suyla yıkamak gözenekleri açarak sarımsağın cilde daha kolay nüfuz etmesini sağlayacaktır. Masaj sonrası 5 dakika bekleyip sivilceli bölgeyi ılık suyla iyice yıkayın.

2. Yöntem: 2-3 diş sarımsağı suyu çıkıncaya kadar iyice ezin ve 1 yemek kaşığı sirkeyle karıştırın. Bu karşımı pamukla sivilcelerin olduğu bölgeye sürün ve 5 dakika kurumasını bekleyin. Daha sonra ılık su ile yıkayın.



Saat: 02:33

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.