Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Evde Masaj Yağı Nasıl Hazırlanır? (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/186172-evde-masaj-yagi-nasil-hazirlanir.html)

EbruLi 20.09.2016 12:37

Evde Masaj Yağı Nasıl Hazırlanır?
 
Evde Masaj Yağı Nasıl Hazırlanır?



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Masaj; kasları ve dolaşımı rahatlattığı kadar, bazı bölgesel sorunları da hafifletmeye yardımcı içeriklerle hazırlandığında stres, kas ağrısı, kramp, eklem ağrısı, uykusuzluk, ödem gibi sorunları da çözmeye yardım eder.

Doğal yağlarla hazırlanmış masaj yağlarından organik firmalarda bulabilirsiniz. Ama illaki “ben kendi yağımı üreteceğim” diyen mutfak kozmetikçisi hanımlardansanız uymanız gereken kurallar var.

Masaj yağı bitkisel olan bir “taşıyıcı yağ” içinde konulan esansiyel yağdan (E.Y.) oluşur. Oranı önemlidir. Bu tip yağlarda ölçeklendirme genelde bir çorba kaşığı taşıyıcı yağa “6 damla esansiyel yağ” olarak yapılır. Siz de evde kendi yağınızı hazırlamak isterseniz bu ölçüyü temel alınız. 1cc = 20 damla veya “bir çay kaşığı = 2cc” olarak ölçümlerinizi ayarlayınız.

Hangisi ne için

Stres, uykusuzluk, menopoz: Bademyağı taşıyıcı yağına katılabilir E.Y. aktifler: Gül ağacı, lavanta, tatlı portakal, petit grain, turunç ( kullandıktan sonra güneşe çıkılmaz)

Eklem ağrıları romatizma, artrit, artroz. Sarı kantaron, aynı safa bitkisel yağına katılabilir E.Y.aktifler: Papatya, mine çiçeği, keklik üzümü, tarhun otu, biberiye, ardıç, Alman papatyası

Burkulma, zorlamaya bağlı kas ve bağ ağrıları: Altın çiçeK yağına katılmak üzere seçebileceğiniz E.Y. aktifler: Biberiye, nane, keklik üzümü, lavanta, mine çiçeği.

Dolaşım bozukluğu şişlikler varis, ödem: Bitkisel taşıyıcı yağ cadı fındığı, Altın çiçek yağı veya Tamanu yağı. İlave E.Y içerik: Fıstık sakızı, selvi (Göğüslerde mastosis veya hormonal sebepli fibrom varsa kullanılmaz)

Çatlaklar, ödem, selülit, incelme: Taşıyıcı bitkisel yağ olarak fındık yağı kullanılabilir. Su atmaya ve dokuda yağı parçalamaya yardımcı esansiyel yağ olarak: palmarosa, sardunya, Laden (ciste ladanifère), ardıç.

Solunum yolları sorunları, öksürük, bronşit: Tatlı badem yağına E.Y olarak ilave edebileceğiniz yağlar: Defne, okaliptüs, niaouli yağı, kâfur ağacı yağı, sarıçam.

Afrodizyak masaj yağı: Tatlı badem yağı veya hindistancevizi temel yağına E.Y olarak katabileceğiniz: ylang ylang, gül ağacı, zencefil, sandal ağacı.

Not: Epilepsi, pıhtılaşma sorunu, karaciğer sorunları, böbrek sorunları, tiroit, sürekli düşük yapmış ve kalp sorunları olan kişilerin ve hamilelerin aromaterapi uygulamalarından önce doktora danışmaları önerilir.


Saat: 12:36

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.