Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Gülben Ergen'in vücut nemlendiricisi tarifi (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/31919-gulben-ergenin-vucut-nemlendiricisi-tarifi.html)

Narsinha 07.05.2013 18:41

Gülben Ergen'in vücut nemlendiricisi tarifi
 
Gülben Ergen'in vücut nemlendiricisi tarifi

Kayısı,portakal,badem ve nane yağını karıştırıp vücut nemlendiricisi olarak kullanıyormuş.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kayısı Yağı

Kayısı güzel bir cilt ve canlı saçlar için oldukça faydalıdır. Kanserin önlenmesinde de önemli katkıları vardır.Kayısı cilde kadife bir görünüm kazandırır. Bir diğer doğal cilt bakım ürünü de kayısı yağı. Kayısı yağı tüm cilt tipleri için uygun bir ürün. Kayısı yağının özellikle yaşlılarda ortaya çıkan kırışıklıkları azaltığı biliniyor. Kayısı yağı kayısını çekirdeğinden elde ediliyor.Kayısı yağı bol miktarda A vitamini içerdiğinden cildi nemlendirip, doğal bir canlılık ve parlaklık vererek, akneleri temizliyor.Kayısı yağının aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, karotin ve betakaroten maddelerini içerdiğinden yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları azaltıyor. Cildin doğal güzelliği için haftada bir gün, kuru ciltlerde ise günde bir defa deriye kayısı yağı sürülmesinin tavsiye ediliyor.

Nane Yağı

Nane yağı aromatik etkisi güçlü olan bir bitkisel ürün.Migrene ve başağrılarına karşı çok etkili olduğu bilinen bu yağ da selülit masajında sık sık kullanılıyor.Ödem söktürücü özelliği olan bu yağın cilde sürüldüğünde böbrek ağrılarına iyi geldiği de söyleniyor.

Portakal Yağı

Rahatlatıcı özelliği de bilinen portakal yağı yağlı ciltler üzerinde etkili.Akneleri kurutma özelliği olduğu ileri sürülen bu yağ aynı zamanda selülit masajında da kullanılıyor.Ayrıca cildi temizleme özelliği var.

Badem Yağı

Bugünkü gibi farklı çeşitlerde kozmetiklerin bulunmadığı zamanlarda hamileler karınlarında çatlaklar oluşmaması için badem yağına başvururdu.Cildi esnetip nemlendirme özellikleri eskiden beri bilinen badem yağı çeşitli minareller içeren, cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını karşılayan çok faydalı bir yağ olarak biliniyor.


Saat: 12:56

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.