Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Tüm Cilt Tiplerine Nemlendirici Maske Tarifi (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/49816-tum-cilt-tiplerine-nemlendirici-maske-tarifi.html)

KaRaqiZz 30.08.2013 11:06

Tüm Cilt Tiplerine Nemlendirici Maske Tarifi
 
Tüm Cilt Tiplerine Nemlendirici Maske Tarifi

Tüm cilt tipleri için nemlendirici maske tarifini Suna Dumankaya paylaştı. Güneşten kuruyan ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Cildin nem ihtiyacını karşılamak için nemlendirici maske uygulaması yapmak gerekir. Aşağıda tarifini verdiğimiz tüm cilt tipleri için nemlendirici maske tarifinin içeriğindeki maya, cildi besler, yaşlanmayı engeller ve cildin ihtiyaç duyduğu B vitamini ihtiyacını karşılar. Kuruyan ciltler B vitaminine ihtiyaç duyar.


Cildin ihtiyacı olan B vitaminini karşılamak için kürümüzün içinde maya kullanmaktayız. Ayrıca maskemizde yoğurt, bal ve taze sıkılmış kara üzüm suyu kullanmaktayız. Kara üzümün antioksidan özelliğinden dolayı cilt üzerindeki renk bozukluklarına, cildi sıkılaştırmak için kullanılabilir.

Malzemeler:

1 çorba kaşığı yaş maya

1 çay kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı bal

limon damlaları

2 tane üzüm suyu

Hazırlanması ve Uygulanması:

1 çorba kaşığı yaş mayanın içine 1 çay kaşığı bal, 4 damla limon suyu, 2 adet (tane) kara üzümü sıkarak elde ettiğimiz suyunu katarak karıştırın. Nemlendirici maskeyi cildinize sürün, göz çevresi, boyun ve dekolte kısmını da ihmal etmeden sürün. Cilt maskeyi hemen emeceği için kalan maskeyi tekrar aynı bölgelere sürün ve 20-25 dakika kadar cildinizde bu maskeyi bekletin. Cildiniz çok fazla gerileceği için korkmanıza gerek yoktur. Bu maskeyi özellikle göz etrafına mutlaka sürmelisiniz. Bu maske ile cildiniz porselen gibi olacak, sımsıkı bir cilde sahip olacaksınız ve cildinizin tüm nem ihtiyacını karşılamış, doğal lifting yapmış olacaksınız diye belirten Suna Dumankaya, herkese öneririm diye de ekledi.

Önemli Uyarı:

Cildi çok hassas olanlar, kılcal damar belirginleşmesi ve rosa hastalığı olanlar bu maskeyi kullanmamalıdır.


Saat: 19:30

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.