Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Estetiksiz Güzellik Maskesi (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/49832-estetiksiz-guzellik-maskesi.html)

KaRaqiZz 30.08.2013 11:14

Estetiksiz Güzellik Maskesi
 
Estetiksiz Güzellik Maskesi

Suna Dumankaya, cildi sıkılaştıran ve estetik yaptırma imkanı olmayanlar için maske tarifi verdi. Estetik yaptırmadan cilt sıkılaştıran ve yüz, boyun ve dekolte bölgesindeki cildin yenilenmesini sağlayan bu maske ile genç görünmenin keyfini çıkaracaksınız. Suna Dumankaya, estetik yaptırma imkanı bulunmayanların bu maskeyi haftada 2-3 kez yapmaları durumunda estetik yaptırmış gibi gergin ve sıkı bir cilde sahip olacaklarını belirtti.


Bu maskenin aynı zamanda tüm cilt tipleri için de nemlendirici maske olarak kullanılabileceğini belirten Suna Dumankaya, kuruyan ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı olduğunu ve nemlendirilmeyen cildin çabuk yaşlandığını, kırıştığını söyledi. Cildin nem ihtiyacının mutlaka karşılanması gerekir. Nem ihtiyacı karşılanmış ciltlerin parlak ve canlı göründüğü bilinen bir gerçektir. Canlı, parlak, güzel ve genç bir cilde sahip olmak için aşağıdaki maskeyi günaşırı yapabilirsiniz.

Suna Dumankaya, herkese öneririm diye belirttiği maskenin cildin porselen gibi görünmesine, cildin sıkılaşmasına, kırışıklıkların azalmasına ve estetiksiz güzelliğe neden olduğunu açıkladı. “Estetiksiz güzellik maskesinin içinde yaş maya bulunmaktadır. Kuruyan ciltler B vitaminine ihtiyaç duyduğu için B vitamini ihtiyacını karşılamak için yaş maya ekledik. Yaş maya cildi besler, yaşlanmayı engeller ve cildin ihtiyaç duyduğu B vitamini ihtiyacının tamamını karşılar. Cildi sıkılaştırmak, cilt üzerindeki renk bozukluklarını gidermek için Kara üzümün antioksidan özelliğinden faydalanmak istedik ve maskenin içine kara üzüm suyunu da ekledik. Ayrıca yoğurdun cilde faydalarından, limonun C vitamini kaynağı olmasından ve balın şifalarından da yararlanarak estetiksiz güzellik maskesini ortaya çıkardık. Doğal lifting özelliği de bulunan bu maske ile genç görünmenin yollarını açtık” diye söyleyen Suna Dumankaya, maskenin nasıl hazırlanması ve kullanılması gerektiğini de açıkladı.

Estetiksiz Güzellik Maskesi

Malzemeler:

1 çorba kaşığı yaş maya

1 çay kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı bal

limon damlaları

2 tane üzüm suyu

Hazırlanması ve Uygulanması:

Bir kabın içine 1 çorba kaşığı yaş maya, 1 çay kaşığı bal, birkaç damla limon suyu, 2 adet (tane) kara üzümü sıkarak elde ettiğimiz suyunu katarak karıştırın. Bu estetiksiz güzellik maskesini göz çevresi, boyun ve dekolte kısmını kapsayacak şekilde cildinize sürün. Cilt, bu maskeyi hemen emeceği için elinizde kalan maskeyi tekrar aynı bölgelere sürün ve 20-25 dakika kadar cildinizde bu maskeyi bekletin. Cilt üzerinde aşırı derecede bir gerginleşme hissedeceksiniz. Bu ani gerginleşmeden dolayı korkmanıza gerek yoktur. Bu maskeyi özellikle göz etrafına mutlaka sürmelisiniz ki göz çevresi kırışıklıklarınız gerginleşsin ve cildiniz pürüzsüz bir görünüm kazansın.

Önemli Not:

Cildi çok hassas olanlar, kılcal damar belirginleşmesi ve rosa hastalığı olanlar bu maskeyi kullanmamalıdır.


Saat: 01:36

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.