Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Selülit nedir, selülitin nedenleri nelerdir? (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/56478-selulit-nedir-selulitin-nedenleri-nelerdir.html)

Jineps 21.09.2013 15:42

Selülit nedir, selülitin nedenleri nelerdir?
 
Selülit nedir, selülitin nedenleri nelerdir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Her kadının korkulu rüyası olan selülit, tıp dilinde bir tür hastalık olarak belirtiliyor Selülitin en önemli nedenleri arasında ise doğum kontrol hapları ve stres gösteriliyor.

Her kadının en büyük sorunlarından biridir selülit. Peki nasıl ortaya çıkar, nasıl yok edilir? Selülit bir hastalık olup tıptaki adı Hidrolipodistrofidir. Cilt iki parmak arasında kıstırıldığında çıkıntılar meydana gelir ki tıpta buna portakal kabuğu görünümü denir.

Selülit kadınlarda uyluğun üst kısmı, dizin ve bileğin iç kısımları, kaba et ve baldırların arkası ve üst bacaklara yerleşir. Bazen ağrı da yapabilen selülit, zayıf kadınlarda da ortaya çıkar. Bunun en büyük nedeni hormonlardır.

Selülitin oluşmasındaki en büyük diğer nedenler ise kabızlık, hipotiroid, doğum kontrol hapı kullanımı, karaciğerin kötü fonksiyonu ve sinirsel düzensizlik.

Selülitte genetik faktörü etkili

Selülit 3 aşamada meydana geliyor. Birinci aşaması dolaşım bozukluğudur, damarlardan çıkan su dokulara dolar. Dokular acılı ve duyarlıdırlar. Ödemli denilen bu devrede başarılı bir şekilde tedavi yapılabilir. Bu devrede tedavi yöntemi mezoterapidir.

İkinci aşamada, ödem daha da fazlalaşır. Bu aşamada selüliti buradan atmak oldukça güç olmasına karşın, tıpta mezoterapi ile başarılı bir tedavi mümkündür.

Üçüncü aşamada, bu dokularda biriken yağ, su ve tuz molekülleri organizma tarafından kullanılamaz ve selülit yerleşir.

Uzmanlar kadınların selülitli doğmadığını da belirtiyor. Ne bebek, ne de çocuklarda selülit olur. Selülit gerçek olarak erişkinlik döneminde ortaya çıkar. Ancak selülitte genetik önemli rol oynar.

Genetiğin kesin surette etkili olabilmesi için, hem anne hem de babada yağ fazlalığına ilişkin sorunların bulunması gerekir. Bu durumda kişinin, ilk ergenlik belirtilerinden itibaren ve daha sonra da yaşamının değişik evrelerinde, örneğin gebelik ve menopoz gibi hormonal açıdan çok önemli zamanlarda da izlenmesi gerekir.

Selülit şişmanlıktan çok farklı

Şişmanlık ile selülitin karıştırılmaması gerektiği de belirtiliyor. Eğer kişi şişmansa mutlaka selüliti de olur. Ama selülitin cildin derin dokularını bile etkileyen, temelde hormonal kökenli özel bir bozukluk olduğunu bilmek gerekir. Öte yandan uzmanlar sık sık kilo alıp verilmesinden kaçınılması gerektiğini belirtiyor.

Selülit erkeklerde neden olmaz?

Erkeklerde selülit olmamasının en önemli nedeni onlarda başka hormonların, özellikle de yağlı hücre oluşumunda hiçbir etkisi olmayan erkeklik hormonunun bulunmasıdır.

Selülitten nasıl korunmalı?

- Kilonuzu koruyun.

- Çok hareket edin. Örneğin jogging yapın, bisiklete binin, yüzün ve jimnastik yapın.

- Bol bol vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir, magnezyum metabolizmayı harekete geçirir, silisyum dokuları kuvvetlendirir. Bunların birçoğu balıkta vardır.

- Vücudunuzdaki fazla suyun atılması için bol bol beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, kereviz, çilek ve pilav yiyin.

- Tuz, şeker, alkol, sigara, koyu çay, kahve, çikolata, kızartma ve undan kesinlikle uzak durun.

- Derinin kanla beslenmesini teşvik edin. Örneğin masaj eldiveni ile kendi kendinize masaj yapın. Banyoda ise selülitli bölgelere bir sıcak, bir soğuk tutun. İmkânınız varsa saunaya girin.

Papatya 20.09.2016 14:37

Cevap: Selülit nedir, selülitin nedenleri nelerdir?
 
Selülit neden olur? Nasıl başa çıkılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kadınların korkulu rüyası selülitin bakın nedenleri nelermiş...

Yaz geldi, kadınların selülit derdi de her yaz olduğu gibi tekrar gündeme geldi. İşte güzelliği dillere destan ünlülerden ev kadınına kadınların yüzde 90’dan fazlasında bulunan selülitin nedenleri:

Beslenme: Uzmanlar fazla protein tüketilmesini öneriyor.

Stres: Basen ve bacak yağ birikmesine neden olur.

Sigara: Bağ dokularını zayıflatıyor.

Ağrı kesici: Bazı ağrı kesiciler selüliti artırıyor.

Liposuction: Sorunu çözmüyor.

Bacak bacak üzerine atma: Dolaşımını yavaşlatıyor.

Korseler ve dar iç çamaşırları: Sürekli giymek su tutturarak selüliti artırıyor.


Saat: 15:20

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.