Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Solaryumun Zararları Nelerdir? (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/72344-solaryumun-zararlari-nelerdir.html)

Jade 03.12.2013 12:11

Solaryumun Zararları Nelerdir?
 
Solaryumun Zararları Nelerdir?


Solaryum Salonları
Tüm solaryum salonları size en iyi bronzlaşma yöntemini sunduklarını iddia eder. Müşterileri cezp etmek amacıyla fiyatları düşürürler. Ancak solaryum sanıldığı kadar güvenli bir seçenek değildir. İnsanların bu konuda bilinçli davranıp daha doğal yollarla bronzlaşmayı tercih etmeleri gerekmektedir.

Solaryumlar Güvenli mi?
Daha önce de bahsettiğimiz gibi UVA ve UVB ışınları cilt kanserine yol açar. Buna ek olarak, cildin yaşlanmasına ve kırışmasına neden olurlar. Bu ışınlar cildin elastikiyetini kaybetmesi gibi sonuçlar doğurur.
Solaryum bu ışınların demetler halinde vücuda nüfuz ettiği yapay bir ortamdır. Birçok araştırma solaryumun cilt kanseri riskini arttırdığını ve erkek yaşlanmaya yol açtığını kanıtlamıştır. Şunu aklımızda bulundurmalıyız ki güneş değil güneşin yaydığı yararlı ışınlar vücudumuzu olumsuz yönde etkilemektedir. Dolayısıyla, hem aşırı güneşlenmekten hem de solaryum gibi ypay ortamlardan mümkün olduğunda kaçınılmalıdır.

Cildinize zarar vermeden bronzlaşmanızı sağlayacak özel ürünler için tıklayın!

Solaryumun Risklerinden Nasıl Korunabiliriz?
Solaryumun olumsuz etkilerinden kurtulmak için herhangi bir uygulama ne yazık ki yok. Ancak solaryum yerine kendi cilt renginizle barışabilir ya da yapay bronzlaştırıcı ürünler kullanabilirsiniz. Cildimiz giydiğimiz en büyük giysimizdir. Bu nedenle risklerine rağmen solaryuma gittiyseniz bile 48 saat geçmeden güneş ışığı altına çıkmamalısınız. Ayrıca antibiyotik alıyorsanız veya güneş lekeleriyle ilgili herhangi bir tedavi gördüyseniz solaryum fikrini aklınızdan çıkarmanız gerekir. Bazılarımız güneş ışığının ve solaryumun D vitamini açısından yararlı olduğunu düşünmektedir. Bu konuda haklı olabilirler ancak yararından fazla zararı olduğunu da kabul etmek gerekir. Eğer D vitamini eksikliğiniz olduğunu düşünüyorsanız doktoruna başvurarak doğal ya da kimyasal ilaçları onun kontrolünde kullanabilirsiniz.

Yapay Bronzlaştırıcı Ürünler

Yapay bronzlaştırıcılar güneş altında uzun süre kalmadan ya da solaryuma gitmeden size harika bir ten sunarlar. Sprey, losyon, krem ya da son zamanlarda yaygınlaşan mendil şeklinde olan yapay bronzlaştırıcılar herhangi bir yan etkiye sahip değildir. Ancak yine de bu ürünleri kullanmadan önce vücudunuzun sadece ufak bir bölgesinde deneyerek kendi kendinize de olsa bir alerji testi uygulamalısınız. Ve unutmamalısınız ki bu tür ürünler sizi UVA ve UVB ışınlarına karşı korumayacak sadece cildinizin renk kazanmasını sağlayacaktır.


Saat: 02:26

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.