Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Kırışıklıklar Neden Oluşur (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/91182-kirisikliklar-neden-olusur.html)

Jineps 19.02.2014 16:21

Kırışıklıklar Neden Oluşur
 
Kırışıklıklar Neden Oluşur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yaşımız ilerledikçe kırışıklıklarımız ortaya çıkar ancak bazı alışkanlıklarımız kırışıklıkları artırabilir. Evde bile çok rahatlıkla uygulayabileceğiniz basit yöntemleri kullanarak kırışıklarınızı azaltabilirsiniz. İşte kırışıklıklarınızı azaltacak o pratik yöntemlerden bazıları:

Bol bol sıvı tüketin

Bu size çok tanıdık geliyor olabilir ama su içmenin sağlık açısından birçok faydası olduğu gibi kırışıklıkları azaltmakta da büyük etkisi vardır. Günde içeceğiniz en az sekiz bardak su cildinizi soluk gösteren ve lekelere sebep olan toksinleri dışarı atarak daha parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Yaban mersini yiyin

Yaban mersini ve buna benzer diğer meyveler büyük miktarda anti-oksidan içerirler. Bu anti-oksidanlar kırışıklık ve kollajen kaybına neden olan etkenlere karşı cildi koruyarak daha güzel bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçin

Güneşin zararlı ışınlarından kendinizi koruyun sigarayı bırakın ve alkol tüketiminizi azaltın. Bu üç etken cildinizin dış görünümünü kötü etkileyerek doku ve elastikiyet kaybına neden olur. Özellikle göz çevreniz en hassas bölge olduğu için güneşe çıkmadan önce mutlaka koruma sürerek güneş gözlüğü takmanızı tavsiye ederiz.

Nemlendirici kullanın

Bütün ciltlerde çoğunlukla susuzluk (dehidrasyon) oluşur. Bunu engellemenin en iyi yolu düzenli olarak nemlendirici kremler kullanmaktır. Cilt tipinize en uygun nemlendiriciyi seçin ve bunun yanında mutlaka gece kremi ve göz çevresi için de ayrı bir nemlendirici kullanın.

Preparation H kremi kullanın

Daha önce duymayanlarınız için açıklamak gerekirse Preparation H kremi aslında hemoroid tedavisi için kullanılan bir kremdir. Fakat bu ürünün cilde çok faydası vardır. Özellikle göz çevresindeki şişlikleri azaltır cildi nemlendirir ve ince çizgi ve kırışıklıkları en aza indirir. Tyra Banks gibi birçok ünlü kırışık tedavisinde bu kremi kullandığını açıklamıştır.

A vitamini depolayın (Retinol kullanın)

Günümüzde birçok kadın cilt tedavileri için Retinol’u tercih ediyor. Akne tedavisinde kullanılan bu ürün aynı zamanda cildin kendini yenilemesini hızlandırarak kırışıklıkları azaltır ve daha genç bir cilt görünümüne sahip olmanızı sağlar. Retinol’u özellikle mimiklerden dolayı oluşmuş çizgilerin tedavisinde kullanabilirsiniz.

Hiçbiri istediğiniz sonucu vermiyorsa Botox yaptırın

Botox yaptırmak herkesin tercihi olmayabilir ama kırışıklıklardan kurtulmak için çok etkili bir yöntemdir. Özellikle sizi rahatsız edenufak tefek kırışıklıklarınız varsa yüz germe veya cilt soyma gibi operasyonlara gerek kalmadan botox ile daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Botox uygulaması daha ucuz olduğu ve birçok dermatolog tarafından uygulandığı için kadınlar tarafından en çok tercih edilen yöntemlerden biri haline gelmiştir.


Saat: 19:30

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.