Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Dil (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/)
-   -   Dil Öğrenmek Nasıl Hızlandırılır? (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/159329-dil-ogrenmek-nasil-hizlandirilir.html)

DeRDeST 08.07.2015 03:29

Dil Öğrenmek Nasıl Hızlandırılır?
 
Dil Öğrenmek Nasıl Hızlandırılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İnsanlara günümüzde hem kendilerini geliştirmek hem de başka kültürleri tanımak için yabancı dil öğrenme tavsiyesi verilmektedir. Bu oldukça doğru bir düşüncedir. Ne de olsa halk arasında yaygın olarak dolaşan 'bir dil bir insan, iki dil iki insan' cümlesi konuyu özetlemeye yetmektedir. Çünkü dil öğrenerek kişi kendisine kültürel katkının yanı sıra maddi katkı da sağlayabilmektedir. İş dünyasında farklı ülkeler arasındaki iletişimi sağlayacak çalışanlara duyulan ihtiyaç günden güne artmaktadır. Bu nedenle de dil öğrenmeye olan eğilim artmaktadır. Fakat unutulmaması gereken dil öğrenmek sabır isteyen uzun bir süreçtir. Ancak bu süreçte yapılacak olan çeşitli yöntemler ile dil öğrenme işlemlerini hızlandırmak mümkün olmaktadır.

Dil öğrenme sürecini hızlandırmak için neler yapılmalıdır?

Dİl öğrenmeyi hızlandırmak için öncelikli olarak kararlı olmak gerekmektedir. Bir anlık hevesle başlanan hiçbir şey düzgün gitmeyeceği için dil öğrenmede gerçekleşmez. Zorlanmaya başlanılan yerlerde bırakmama uygulanan programa sadık kalmak önemlidir. Bunun yanı sıra dil öğrenme işlemlerini kolay hale getirmek için sistemli olmak gerekir. Örneğin, şimdiki zaman fiilini çekimlemeden geçmiş zamana geçiş yapılmamalıdır. Çünkü herşey belirli bir mantık çerçevesinde yürürse dil öğrenmede o kadar hızlı olur.

Her dilin kendine ait özellikleri olsa da bol bol kelime ezberlemek işleri daha iyi hale getirir. Kelimeyi de sesli olarak tekrar edilirse daha hızlı akılda tutmak mümkündür. Her öğrenilen kelime için yeni cümleler kurulması, kelimelerin sürekli tekrar edilmesi işleri kolaylaştırır.

Unutulmaması gereken her dil için o dili konuşan bir arkadaş bulmak dil öğrenmedeki en faydalı iştir. Özellikle yüz yüze konuşulan bir arkadaşın olması dilin çabuk öğrenilmesine oldukça faydalı olmaktadır. Çünkü iletişim direk olarak meydana gelir. Hataları karşı taraf söyler ve gelişim süreci çok hızlı olur. İmkanlar varsa öğrenilmeye çalışan dilin konuşulduğu ülkeye gidip belli bir süre yaşamak, orada dil okuluna gitmek dil öğrenme sürecini kısaltan faktörler arasında yer almaktadır. Eğer bunlar yapılamıyorsa internet üzerinde mesajlaşmak da doğrudan konuşmak kadar olmasa da etkili olmaktadır. Zaten gelişen internet imkanlarıyla beraber internet üzerinde konuşmak da mümkündür. Bu yöntem de dil öğrenmeye çalışanlara önerilmektedir. Bu yollar izlendiği takdirde dil öğrenme süreci hızlandırılmış olunur.


Saat: 04:56

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.