Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Dil (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/)
-   -   TOEFL Nerelerde Kullanılır? (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/159353-toefl-nerelerde-kullanilir.html)

DeRDeST 08.07.2015 04:53

TOEFL Nerelerde Kullanılır?
 
TOEFL Nerelerde Kullanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

TOEFL sınavı uluslararası alanda geçerliliği olan ve İngilizceyi akademik düzeyde ölçmek için uygulanan bir sınavdır. TOEFL sınavında dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerileri ile birlikte akademik görevler için kullanılacak olan İngilizcenin kullanılma kabiliyeti ölçülür.

Açılımı ''Test of English as a Foreign Language'' olan TOEFL test olarak uygulanmaktadır. TOEFL sınavı merkezi Amerika'da olan ETS ( Educational Testing Service ) kurumu tarafından hazırlanmaktadır. TOEFL sınavı dünyada yaklaşık 160 ülkede düzenlenmektedir. TOEFL sınavı şu bölümlerden oluşmaktadır:

Reading

Bu bölümde adayların İngilizce bir metni anlayabilme ve kavrayabilme yetenekleri test edilir. Metinlerin seviyesi akademik İngilizcedir. Ülkemizde yapılan YDS ile benzerlik göstermektedir.

Listening

Bu bölümde adaylara belirli konuşmalar dinletilir. Dinlemenin ardından adaylara konuşmanın içeriği ile ilgili sorular sorulur. Bu bölümün amacı adayların akademik ve günlük konuşmaları ne kadar anladığının ölçülmesidir.

Speaking

TOEFL sınavının en zor bölümü olarak gösterilmektedir. Bu bölümde adaylara bir konu üzerinde fikirleri sorulur ve sözlü olarak cevap verilmeleri istenir. Böylece İngilizceyi sözlü olarak anlama ve ifade etme kabiliyeti ölçülür.

Writing

Writing bölümünde adaylardan bir konu üzerinde İngilizce kompozisyon yazmaları istenir. Writing bölümünün değerlendirilmesi adayın kurduğu anlatımın tutarlı olmasına ve dil-yazım hatası yapmamasına göre belirlenir.

TOEFL sınavı adaylara birçok alanda İngilizce yeterliliğini ispat açısından avantaj sağlar. TOEFL sınavları şu alanlarda kullanılabilmektedir:

Yüksek Lisans Başvurusu

TOEFL sınavına yurt dışında ve yurt içinde yüksek lisans yapmak isteyen kişiler girmektedir. TOEFL sınavının ülkemizde de geçerli olması nedeniyle adaylar YDS'ye alternatif olarak bu sınava girmektedir. Yurt dışında ve ülkemizde İngilizce yeterlilik puanı isteyen üniversiteler için TOEFL puanı kullanılabilmektedir.

İş Başvuru Süreçleri

Eğitimin yanında TOEFL sınavının iş başvurularında ve iş alım süreçlerinde adaylara avantaj getirdiği bilinmektedir. CV'ye eklenen TOEFL puanı özellikle uluslararası alanda faaliyet gösteren şirketlerin dikkat ettiği bir konudur. Şirketler 70-75-80 aralığında puan alan adayları işe alabilmektedir.

Dil Ödenekleri

TOEFL sınavı devlet ve özel kurumlarında dil tazminatı almak için de kullanılabilmektedir. Belirlenen barajları geçen adaylar, yabancı dil tazminatı olarak maaşlarına ek bir ücret alabilmektedir.


Saat: 14:29

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.