Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Dil (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/)
-   -   İtalyanca Nasıl Pratik Yapılır? (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/161050-italyanca-nasil-pratik-yapilir.html)

DeRDeST 21.07.2015 11:09

İtalyanca Nasıl Pratik Yapılır?
 
İtalyanca Nasıl Pratik Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Latinceye en yakın dil olan İtalyanca, yazıldığı gibi okunan bu nedenle öğrenmesi kolay dillerdendir. Hemen hemen bütün kelimelerin sesli harfle bitmesi ve vurgulu yapısı bu dili dünyanın en güzel dillerinden birisi yapar. Modern Latince de denen italyanca, melodik yapısıyla da dinlerken kulaklarda hoş bir tını bırakır.

Dünyada yaklaşık 60 milyon insanın konuştuğu bu dil, İtalya ve İsviçre'nin bazı bölgelerinde konuşulur. İtalya'nın uzun süre siyasi birliğini sağlayamamış olması ve cumhuriyet yönetimine sonradan geçmesi dilin bölgelere göre birçok şiveye ayrılmasına neden olmuştur. İtalyancayı bilen birisi diğer latin kökenli dillerden Fransızca, İspanyolca, Portekizce ve Rumenceyi rahatlıkla öğrenebilir. Rönesans döneminin baskın dili olan İtalyanca bugün birçok sanat dalı terminolojisine de hayat vermiştir. Örneğin müzik terminolojisinin tamamı İtalyanca kökenlidir.

İtalyanca öğrenmek sanıldığı kadar zor değildir. İtalyancayı pratik yapmanın en kolay yollarından birisi öncelikle dili doğru şekilde duymak ve doğru telafuz etmeye çalışmaktır. Bu nedenle bir kursa yazılarak ana dili İtalyanca olan öğretmenlerle pratik yapmak dili oturtmak ve bir temel oluşturmak açısından faydalıdır.

Ayrıca online sitelerde italyanca dersler alıp, bu dili öğrenmeye çalışan kişilerle iletişim kurulabilir ya da sesli görüşme yoluyla dil pratik yapılabilir.

Bir dili pratik etmenin en etkili yolu şüphesiz öğrenilen dilin konuşulduğu ülkeye gitmek ve orada belirli bir süre geçirip yerel halkla birebir iletişim kurmaktır. Yeni bir çevre, kültür ve dile alışmak ilk etapta kolay olmasa da çekinmeden etraftaki insanlarla konuşmak, yanlış yapmayı çok önemsemeyerek insanları anlamaya gayret etmek önemlidir.

Bir sözlük alarak çevrede gezinmek, yabancı kelimeleri sözlüğe bakarak bulmak ve etrafta olup biteni anlamaya çalışmak da dili öğrenmeye yardımcı olur.

Ayrıca alışveriş yaparken, yemek yerken veya kahve içerken insanlarla konuşmaya çalışmak da güzel bir yöntemdir. Böylelikle ülkenin kültürü hakkında da fikir sahibi olmak, kural ve alışkanlıkları öğrenmek genel kültüre de katkı sağlar. Yeni bir dilde pratik yapmanın altın kurallarından biri de sabırlı olmak ve dili gerçek anlamda öğrenmenin zaman gerektirdiğini kabul etmektir.


Saat: 15:19

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.