Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Dil (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/)
-   -   Rusça Nasıl Öğrenilir? (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/161054-rusca-nasil-ogrenilir.html)

DeRDeST 21.07.2015 11:17

Rusça Nasıl Öğrenilir?
 
Rusça Nasıl Öğrenilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Rusça, Hint-Avrupa dil ailesinin, Slav dilleri grubuna ait, 285 milyon aktif konuşanıyla dünyada en çok konuşulan 4. Dildir. Rusça, Rusya’nın, NASA ve Birleşmiş Milletler’in ana dilidir. Eski Sovyet ülkelerinde ve Ukrayna’dan Kırgızistan’a kadar çok büyük bir alanda ve az da olsa Kanada, İsrail ve Güney Kore’de konuşulmaktadır. Rusça öğrenmek başta zor ve korkutucu gelebilir, ancak kendinizi adarsanız başarmamak için hiçbir sebep yoktur.

Kiril alfabesini öğrenin. İspanyolcadaki sesli harf seslerine benzeyen, Kiril alfabesi seslilerini dinleyerek, tekrar ederek ve imkanınız varsa okuyarak öğrenmelisiniz.Görsel olarak akılda kalması zor olsa da, çizerek, hafıza ya da oyun kartları yardımı ile alfabenin öğrenilmesi kolaylaştırılabilir.

Kısa ve basit diyalogları okuyarak, aynı zamanda dinleyerek pratik yapın.

Rusça dilbilgisini basitçe anlatan temel bir kitap alın ve özenle çalışın. Alternatif olarak basit diyalogların dilbilgisi mantığını da çözmeye çalışabilirsiniz.

Rusça öğrenmeye isimlerden başlayın. Bu size daha fazla öğrenme isteği aşılayacaktır. İsimlerden neyin erkek, neyin kadın ve cansız olduğunu anlamaya çalışın.

İsimlerdeki vurguların nerede olduğu sesli meydaları dinleyerek tekrar edin, akılda kalıcı hale getirin.

Ardından isimleri nitelemek için, sıfatları öğrenin. Öğrendiğiniz isimlerle, yeni karşılaştığınız sıfatları kullanarak pratik yapın.

Bir sonraki aşama, fiileri öğrenmek olacaktır. Geniş zamanda fiilleri öğrenmeye başlayabilirsiniz. Böylece basit de olsa cümleler kurmaya başlayacaksınız. Rusçada geçmiş zamanda cinsiyet ve zamana göre fiiller değişmektedir.

Zarflar fiilleri nitelemek için kullanılır. Kelime dağarcığınızı geliştirerek ve de zaflarla birlikte kullanacağınız basit cümleler, paragraflar oluşturun. Bu aşamadan sonra oldukça zorlayıcı olan gelecek zamanı öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Öğrenim aşaması geçtikten sonra, yapılması gereken en önemli şey dilbilgisi temel alınarak yapılacak düzenli çalışmalardır. İnternette özellikle online sınıflar ve birçok internet sitesinde Rusça dersleri alabilir, Rusça öğrenmek isteyen binlerce kişinin arasına katılabilirsiniz. Ayrıca ilgi alanlarınızı Rusça gazetelerden takip edebilir, anlık çeviri sistemini kullanarak kelimelere aşina olabilirsiniz.

Diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise, Rusça konuşmaktır. Ayna karşısında dahi olsa Rusça konuşmalı, medyalar aracılığıyla söylenenleri tekrar etmeli ve doğal, akıcı bir aksana sahip olmalısınız.

-X- 21.07.2015 11:44

Cevap: Rusça Nasıl Öğrenilir?
 
Dil dile değmeden dil öğrenilmez. :zgd:


Saat: 12:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.