Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Dil (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/)
-   -   İngilizce Konuşmak Nasıl Öğrenilir? (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/161215-ingilizce-konusmak-nasil-ogrenilir.html)

DeRDeST 22.07.2015 09:53

İngilizce Konuşmak Nasıl Öğrenilir?
 
İngilizce Konuşmak Nasıl Öğrenilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yabancı dil öğrenmek her geçen gün globalleşen dünyada artık bir ayrıcalık değil zorunluluk haline gelmiş durumda. Bunda dijital çağda olmamızın ve sosyal medya araçlarının da yardımıyla bilginin artık çok daha hızlı bir şekilde yayılması da etkili. İngilizce ise kuşkusuz öğrenilmesi gereken yabancı dillerin başında yer almakta. İngilizce konuşmak için pek çok temel yöntem olsa da amaç kişinin dil öğrenirken sıkılmaması hatta aksine eğlenerek ve bunları yaşamının bir parçası haline getirebilmesidir. Bu da kişinin ilgi alanlarını öğrenmeye çalıştığı konuyla birleştirmesi ve öğrenmeyi zorunluluktan çok zevk alınan ve eğlenerek yapılan bir aktivite haline getirmekten geçer. İşte İngilizce konuşabilmenin basit ama sıkıcı olmayan yolları!

Kendinizi İngilizce çemberine alın: Eğer macera filmi ve dizi izlemeyi seviyorsanız yabancı yapımlara göz atarak altyazısız bir şekilde izlemeye çalışın. Zamanla kelimeleri daha iyi anlayacak ve dağarcığınızın geliştiğini göreceksiniz. Bununla birlikte iflah olmaz bir kitap kurduysanız İngilizce basılı kitap ve dergiler de işinize yarar, İngilizce kurslarının konuşma kulüplerine üye olmak da konuşma şevkinizi artıracaktır. Yabancı müzik listelerini ve şarkıları takip etmek ise söz ve lirikleri anlamak açısından geliştiricidir.

Online İngilizce öğrenmek: Son zamanlarda artan online dil öğrenme sitelerinde ücretsiz derslere kaydolabilir, gramer ve kelime bilginizi geliştirebilir, konu testlerini çözebilirsiniz. Ayrıca sisteme sizin gibi kayıt olmuş bir sürü kişiyle tanışıp online olarak sohbet edebilir ve pratik yapma şansı yakalayabilirsiniz. Kimbilir belki içlerinden birisiyle ileride tanışma ve ülkesini ziyaret etme şansınız da olabilir.

Yurt dışında bir süre yaşamak: Yurt dışında İngilizce konuşulan bir ülkede belli süre yaşamak kuşkusuz İngilizce konuşabilmenin en etkili yolu. Bütçeniz dahilinde gideceğiniz bir dil okulunda tanışacağınız insanlarla iletişim kurmaya çalışırken farkında olmadan dil öğrenme konusunda ne kadar yol kattetiğinize siz bile şaşıracaksınız. İngilizce olarak düşünmenin dili konuşmakta ne kadar önemli olduğunu anlayacak ve sokakta, otobüste, kafede alışverişte yerli halkla diyaloglar kurararak aslında tepeden tırnağa bir kültürü özümsediğinizi anlayacaksınız.


Saat: 01:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.