Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Diziler Tanıtımları (https://www.forumaski.com/yabanci-diziler-tanitimlari/)
-   -   The Lottery | Tanıtım (https://www.forumaski.com/yabanci-diziler-tanitimlari/128885-lottery-tanitim.html)

LifeisBeauty 01.09.2014 10:25

The Lottery | Tanıtım
 
The Lottery | Tanıtım

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Distopya dizilerinin arttığı şu dönemde LifeTime kanalında yeni bir dizi daha başladı. Çok da uzakta olmayan bir gelecekte geçen dizi; kadınların artık doğurganlığını yitirdiği bir dünyayı anlatıyor.

Nedeni bilinmeyen bir şekilde tüm dünyada başlayan doğurganlık krizi tüm devletlerin başlıca sorunu olmuş durumdadır. İnsanlığın tükenmesi tehlikesi oldukça yakınken, iki bilim insanı uygun koşulları yaratarak 100 insan embriyosunu döllemeyi başarır. Bu şekilde ABD, dünyanın gözünde hem oldukça önemli hem de tehlikeli bir konuma gelmiş olur.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bu kadar ciddi bir krizin olduğu ortamda elbette politik oyunlar da hat safhadadır. (İngilizce döllenme (fertilize) ve yalan (lie) kelimelerinin birleştirilmesiyle dizi için oluşturulmuş aynı telaffuzlu bir kelime olan ‘ferti-lies’ ; aslında diziyi tek kelimeyle anlatmaya yetecek bir tabir gibi olmuş.)

Başkanlık seçiminin yaklaştığı bir zamanda döllenmiş olan 100 insan embriyosu; ABD Başkan’ının da oylarını artırması için bir umut olur. Embriyolar bilim adamlarının elinden alınır ve devlet himayesine geçirilir. Bu arada dizide oldukça ön planda olduğunu göreceğimiz Başkan’ın özel kalemi olan Vanessa (Athena Karkanis); halkın da ilgisini çekecek ve söz sahibi olmasını sağlayacak bir öneri sunar. Bir ‘piyango‘ düzenlenecektir. Bu sayede bu 100 embriyonun taşıyıcı annesi olmak üzere 18-32 yaş arası her kadın başvurabilecektir.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dizide bir taraftan da en genç insan olan 6 yaşındaki Elvis (Jesse Filkow) ve babası Kyle’ın (Michael Graziadei) hükümetin baskısı altında sürdürdükleri yaşam anlatılıyor.
Soyun devamını sağlamanın devlete yüklediği sorumluluktan da olsa gerek genç insanları -çocukları- kendi gözetiminde tutmak isteyen devlet; bunun için her baskıyı yaratmakta, gerektiğinde çocukları ailelerinden alıp özel tesislerde yetiştirmekte ve aşırı korumacı davranmaktadır.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Konusu; Timothy J. Sexton‘ın Children of Men filmiyle oldukça benzer olan dizinin, filmle farklı yönleri de çok fazla. Timothy Sexton dizinin de birkaç bölümünün senaristliğini yapmış olan isim.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Etik kuralların çok değişmiş olduğu bir dünyayı anlatan dizi gerçekleşmesi mümkün bir konuya değinmiş olsa da işleyişi açısından biraz sıradan kalmış.

Teknolojinin son durumunu çeşitli aletlerle oldukça gelişmiş gösteren dizide, gizem ve aksiyon sahnelerinin yetersiz olması eksik yönler olarak karşımıza çıksa da henüz 6 bölümünün yayınlanmış olması ve Marley Shelton, Martin Donovan, Michael Graziadei gibi tanıdık isimlerin kadroda yer alması nedeniyle şans verilebilir diye düşünüyorum.



Birdizihaber


Saat: 07:56

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.