Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları!

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları! konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.05.2014, 03:28   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları!

Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları!




Mayalandırma

Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları!

Mayanın, su ile yoğrulan una karıştırılarak elverişli ortamda dinlendirilmesi sonucunda kabarması işlemine mayalandırma denir. İçerik yapısına ve kullanım şekline göre farklılık gösteren başlıca 3 maya çeşidi vardır.

Maya çeşitleri Yaş Maya:
Yapısında yüzde 70 su içeriği bulunduğu için yaş maya olarak adlandırılan bu maya çeşidi, 4 derece soğukta saklanır. Dayanma süresi ise 3-4 haftadır.

Kullanım şekli:
Maya, tuz, tozşeker ılık suda eriyene dek karıştırılır. 15 dakika dinlendirilip una eklenir.

Aktif Kuru Maya:
Yapısında yüzde 12-15 su içeriği bulunan aktif kuru maya, ılık ya da sıcak suda eritmek için idealdir.

Kullanım şekli:
Maya, tuz, tozşeker ılık ya da sıcak su ile karıştırılır. 15 dakika dinlendirilip una eklenir.

İnstant Maya:
Granül yapıya sahip İnstant maya, hemen çözülebilir oluşuyla kullanımda oldukça pratiktir.

Kullanım şekli:
Maya, una eklenerek kullanılır.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 11:36