|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları! konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.05.2014, 03:28 | #1 (permalink) |
| Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları! Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları! Mayalandırma Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları! Mayanın, su ile yoğrulan una karıştırılarak elverişli ortamda dinlendirilmesi sonucunda kabarması işlemine mayalandırma denir. İçerik yapısına ve kullanım şekline göre farklılık gösteren başlıca 3 maya çeşidi vardır. Maya çeşitleri Yaş Maya: Yapısında yüzde 70 su içeriği bulunduğu için yaş maya olarak adlandırılan bu maya çeşidi, 4 derece soğukta saklanır. Dayanma süresi ise 3-4 haftadır. Kullanım şekli: Maya, tuz, tozşeker ılık suda eriyene dek karıştırılır. 15 dakika dinlendirilip una eklenir. Aktif Kuru Maya: Yapısında yüzde 12-15 su içeriği bulunan aktif kuru maya, ılık ya da sıcak suda eritmek için idealdir. Kullanım şekli: Maya, tuz, tozşeker ılık ya da sıcak su ile karıştırılır. 15 dakika dinlendirilip una eklenir. İnstant Maya: Granül yapıya sahip İnstant maya, hemen çözülebilir oluşuyla kullanımda oldukça pratiktir. Kullanım şekli: Maya, una eklenerek kullanılır.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |