|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Hamuru kolay açmanın püf noktaları konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
09.06.2014, 21:41 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Hamuru kolay açmanın püf noktaları Hamuru kolay açmanın püf noktaları Hamurdan birçok lezzetli yiyecek yapabiliriz. Açma, poğaça, börek, mantı ve birçok değişik lezzet için hamur kullanılır. Peki, hamuru açarken püf noktalarını biliyor musunuz? Oklava ve merdane seçimi çok önemlidir, benim tavsiyem merdane olacaktır. Hamuru açarken uygulayacağınız baskı eşit olarak dağılırsa aynı incelikte hamurunuzu açabilirsiniz. Merdane yerine içine buz gibi soğuk su dolu bir şişeyle hamur açmayı denediniz mi? Bir deneyin hamurun çok daha kolay açıldığını göreceksiniz. Hamuru açarken hep aynı yönde açmaya özen gösterin ve arada sırada hamura takla attırınız. Hamurun her tarafın eşit açılmasına özen gösterin. Elinizi hamurun üzerinde gezdirin ve eşit olmayan bölgeleri eşitlemeye çalışın. Hamuru açacağınız zeminin altına ve açma sırasında üzerine serpiştireceğiniz un oklavaya ve hamurun açıldığı zemine yapışmasını önleyecek ve açmanızı kolaylaştıracaktır. |
09.06.2014, 23:29 | #2 (permalink) |
Özel Üye | Cevap: Hamuru kolay açmanın püf noktaları Annem hep ince oklava kullanirdi cok iyide takla attiriyordu. Bana ögretmeye calisirken yüzüne firlatmistim hamuru
__________________ |
09.06.2014, 23:45 | #3 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Hamuru kolay açmanın püf noktaları Kız nasıl becerdin yüzüne fırlatmayı koskoaca hamur nsıl yüzüne geldi ya |
09.06.2014, 23:49 | #4 (permalink) |
Ne Kadar Silersen Sil Ya Yırtılır Defterin,Yada İzi Kalır Cümlelerin. | Cevap: Hamuru kolay açmanın püf noktaları Börek açta konuyu anlayalım @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böyle olmaz uygulamalı göster |
09.06.2014, 23:53 | #5 (permalink) | |
Süper Üye | Cevap: Hamuru kolay açmanın püf noktaları Alıntı:
| |
09.06.2014, 23:55 | #6 (permalink) | |
Ne Kadar Silersen Sil Ya Yırtılır Defterin,Yada İzi Kalır Cümlelerin. | Cevap: Hamuru kolay açmanın püf noktaları Alıntı:
Öğren denemekle olmaz onun lezzeti başka oluyor | |
10.06.2014, 00:06 | #7 (permalink) |
Özel Üye | Cevap: Hamuru kolay açmanın püf noktaları Ozaman yeni ögreniyordum yufka acarken takla attirdim uctu iste
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |