Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Patlıcani Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapabilirim? (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/123808-patlicani-kizartirken-yag-cekmemesi-icin-ne-yapabilirim.html)

Jade 30.07.2014 19:22

Patlıcani Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapabilirim?


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Sizde patlıcan kızartırken içerisine yağ çekmesinden rahatsız mı oluyorsunuz? Bu konumuzda sizler için patlıcanı kızartırken yağ çekmesini nasıl önleyebileceğimizi öğreneceğiz.

Patlıcanlarımızın kızartılma evrelerinde beyazlıklarını kaybedip kararmalarınıda engellemek mümkündür. Sevgili okurlar size bir kaç öneride bulunayım.
Öncelikle tuzlu suda bekletme yöntemi sayesinde patlıcanlar kızartılırken kararmasını ve yağ çekmesini önleyebiliriz. Tuzlu suda yaklaşık 5- 10 dakika bekletiniz ve ardından kızartma işlemine başlayınız. İşlem sonunda göreceksiniz, patlıcanlarımız gayet beyaz ve az yağlı olduklarını.

Başka bir yöntem ise mısır unu, normal un ve yumurta ile kızartma yöntemi: öncelikle yumurtalarimizi çırparak patlıcanlari bandirip, ardından mısır unumuzu veya normal unumuz buluyoruz. Kızarmış patlıcanlarımızın daha az yağ çektiklerini göreceksiniz. Ayriyetende yumurtayı çırparken bir kaç baharat ekleyerek değişik bir tat yakalamış olursunuz. Benim sevdiğim baharatlar şu şekilde: karabiber, tuz ve birazda pul biber ekliyorum birde kızarmış patlıcanımızın üstünde sarımsaklı yoğurta döktük mü yemeyinde yanında yatın.

Başka bir yöntemde karnıyarık için; Patlıcanımızın başını ve sonunu kesmeden kızartmak. Bu sayede karnıyarık yaptığımızda bizi rahatsız eden yağlardan kurtulmuş olacağız.
kaynak ;ipuclarim

Papatya 26.04.2016 09:32

Cevap: Patlıcani Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapabilirim?
 
Tuzlu suda bekletmek çok etkili, hem acılığını da alıyor.

dip 26.04.2016 12:16

Cevap: Patlıcani Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapabilirim?
 
Kizartilan patlicanlari bir sure suzgecte bekletmekte cektigi yagdan arinmasina yardimci oluyor.


Saat: 20:48

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.