Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Kurban Bayramı Yemekleri - Bulgar Usulü Etli Pilav Tarifi (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/133496-kurban-bayrami-yemekleri-bulgar-usulu-etli-pilav-tarifi.html)

YeşiL6 02.10.2014 11:56

Kurban Bayramı Yemekleri - Bulgar Usulü Etli Pilav Tarifi
 
Kurban Bayramı Yemekleri - Bulgar Usulü Etli Pilav Tarifi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler

100 gr.Kıvırcık kuyruk yağı
200 gr.Kuru Soğan
300 gr.Kuzu Kuşbaşı
1 çorba kaşığı kırmızı biber
Tuz
500 gr. et suyu
300 gr. pirinç
5 çorba kaşığı rende beyaz peynir

Hazırlanışı

Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı , rende soğanı açık sarı renge dönüşene kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın.Tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırın.10 – 15 dakika kavurmaya devam edin.Sıcak et suyunu üzerine dökün ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edin.Tencerenin kapağı kapalı olarak pirinc etsuyunu çekene kadar pişirin.Pilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dakika demlendirin.Sonra da güzelce karıştırın. Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin.(Sert beyaz peynir olsun)


Saat: 04:12

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.