Kurban Bayramı Yemekleri - Bulgar Usulü Etli Pilav Tarifi Kurban Bayramı Yemekleri - Bulgar Usulü Etli Pilav Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler 100 gr.Kıvırcık kuyruk yağı 200 gr.Kuru Soğan 300 gr.Kuzu Kuşbaşı 1 çorba kaşığı kırmızı biber Tuz 500 gr. et suyu 300 gr. pirinç 5 çorba kaşığı rende beyaz peynir Hazırlanışı Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı , rende soğanı açık sarı renge dönüşene kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın.Tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırın.10 – 15 dakika kavurmaya devam edin.Sıcak et suyunu üzerine dökün ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edin.Tencerenin kapağı kapalı olarak pirinc etsuyunu çekene kadar pişirin.Pilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dakika demlendirin.Sonra da güzelce karıştırın. Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin.(Sert beyaz peynir olsun) |
Saat: 04:12 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.