|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kurban Bayramı Yemekleri - Düğün Çorbası Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.10.2014, 11:59 | #1 (permalink) |
| Kurban Bayramı Yemekleri - Düğün Çorbası Tarifi Kurban Bayramı Yemekleri - Düğün Çorbası Tarifi Malzemeler 1 adet koyun gerdan (bütün) 1 adet ufak soğan 2 orta boy havuç 60 gr margarin 60 gr un 3 yumurta sarısı 1 limon suyu Tuz, kırmızıbiber 40 gr tereyağı (yağ yakmak için) Hazırlanışı Gerdanı yıkayarak, normal tencerede 3 litre su, düdüklü tencere kullanılacak ise 2 litre su içinde kaynatın. (Süre düdüklüde 45 dakika, normal tencerede 3 saate yakındır.) Dörde bölünmüş havucu, bütün olarak soyulmuş soğanı, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 10 – 15 tane karabiberi kaynama suyuna koyun. Pişmiş olan gerdanı ılık hale gelince ayıklayıp küçük parçalara bölün. Et suyunu süzgüden geçirip havuç, soğan ve karabiberleri atın. Unu, erimiş margarinde kavurarak azar azar bu karışıma et suyu yedirmeye başlayın. İlave edilen et suları ile akıcı bir boza kıvamına gelmiş unlu yağlı suyu, ısıtılmış ve içinde etler bulunan et suyuna karıştırın. Bu esnada çorba tenceresi ateş üstünde olmalı ve et suyuna ilave edilen unlu su koyulaşarak çorbayı kıvamlı bir hale getirmelidir. 3 yumurta sarısı ve 1 limon suyunu iyice çırparak, buna, bir kaç kepçe kaynamakta olan et suyunu katarak çırpma teli ile hızla karıştırın. Yumurtalı limonlu suyu kaynamakta olan çorbaya döküp ateşi söndürün. (Yumurtalı çorba kaynatılmaz9 Servisten önce üzerine kırmızı biberli tereyağı yakın. Servisten önce üzerine kırmızı biberli Tereyağı yakınız.
__________________ all the best. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |