|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kurban Bayramı Yemekleri - Kıymalı Pide Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.10.2014, 13:17 | #1 (permalink) |
| Kurban Bayramı Yemekleri - Kıymalı Pide Tarifi Kurban Bayramı Yemekleri - Kıymalı Pide Tarifi Malzemeler 3 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 1çay bardağı sıvı yağ 4 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı seker 1 tane yaş maya Aldığı kadar un İç Malzemeler İçin Yarım kilo kıyma 2 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet domates 1 yemek kaşığı salça Toz biber, tuz, kimyon 1 demet ince kıyılmış maydanoz Üzerinde Sürmek İçin Yumurta sarısı Küçük kesilmiş domates ve biber Hazırlanışı Maya ılık su ve şeker ile eritilir. Hamur için bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulup 40 dakika mayalanmaya bırakılır. Soğanlar ince doğranarak hafif kızartılır. İçine kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. Domates ince ince kesilip kıymaya ekledikten sonra toz biber, salça ve diğer baharatlar ilave edilerek ocaktan alınır. Ilımış olan kıymanın içerisine maydanozu eklenerek karıştırılır. Hamurdan bezeler yapılıp yuvarlak açılarak içine harç koyulup pide şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp domates ve biberi de yerleştirilir. Bütün malzemeleri aynı işlemden geçirdikten sonra 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilerek servis edilir. Afiyet olsun…
__________________ all the best. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |