Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Gıdalar Buzdolabına Nasıl Yerleştirilmeli? (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/153137-gidalar-buzdolabina-nasil-yerlestirilmeli.html)

DeRDeST 13.05.2015 19:50

Gıdalar Buzdolabına Nasıl Yerleştirilmeli?
 
Gıdalar Buzdolabına Nasıl Yerleştirilmeli?

Buzdolabı düzeni, önemsiz gibi görünse de aslında hem sağlık hem de yiyeceklerin daha uzun ömürlü olması açısından oldukça önemlidir.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Genelde gıdalar buzdolabına rastgele konulur. Hangi rafa hangi gıdaları koyduğumuzu ve nasıl muhafaza ettiğimizi önemsemeden dikkatsizce koyarız. Ancak yiyeceklerinizin uzun ömürlü olmasını sağlamak, yiyeceklerdeki zararlı bakterilerin birbirlerine geçmesine engel olmak için buzdolabı düzenine dikkat etmemiz gerekli.

Peki, buzdolabında hangi yiyecek ve içecekler nereye koyulmalı?

- Buzdolabının en soğuk bölümü buzluğa en yakın bölgedir. Yani buzdolaplarının en üst bölümlerine (ya da buzdolabınızın modeline göre en alt bölümleri) en riskli ve çabuk bozulacağını bildiğiniz yiyecekleri koymalısınız; et, tavuk, balık ve yumurta vb.

- Çiğ et bakteri üretir. Bunun için buzdolabına koyacağınız çiğ etlerin başka yiyeceklerle temas etmemesini sağlamalısınız. Bunun için etleri bir tabak veya poşet içinde buzdolabında tutmanız gerekir.

- Kabuğunda çok miktarda bakteri olduğu için pişmemiş çiğ yumurta, tehlikeli gıdalar arasındadır. Bunun için pişmemiş yumurtayı buzdolabında diğer yiyeceklerle temas etmemesine özen göstermeniz gerekiyor. Mümkünse, yumurtayı kendi kutusunda ve en üst rafta muhafaza edin.

- Peynir, süt, yoğurt, kefir, tereyağı, margarin gibi gıdalar üst rafta veya orta rafta muhafaza edilmelidir. Süt eğer buzdolabı kapağında saklanırsa kapak açıldıkça hava ile temas edip daha çabuk bozulacağı için iç raflarda saklanmalıdır. Ekmek buzdolabında saklanacaksa küflenmemesi için streç filme sarılarak orta rafta saklanmalıdır.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

- Taze sıkılmış meyve suları ile yıkanmış yemeye hazır meyveler buzdolabının en sıcak bölmesi olan alt rafta saklanmalıdır.

- Buzdolabının en sıcak bölmesi olan meyve sebze bölmesine ise doğal olarak meyve ve sebzeler yerleştirilmelidir. Sebze ve meyveleri buzdolabında yıkamadan saklamak gerekir. Daha uzun dayanması için nem oluşumunu engellemek gerekir. Meyve ve sebzeleri yıkamadan kese kağıdında veya delikli kaplarda saklarsanız daha uzun dayanırlar.

- Buzdolabının kapak kısmındaki yiyecekler kapak her açıldığında hava ile temas edip daha çok ısınacağı için iç kısımdakilere göre daha çabuk bozulur. Bu yüzden kapak bölümünde fazla soğuğa ihtiyacı olmayan su, meşrubat, ketçap, mayonez, kavanozlanmış baharatlar, soslar, konserveler gibi yiyecek ve içecekler saklanabilir.

- Buzdolabına kalan yemeklerinizi koyacaksanız, saklama kabı olarak mutlaka cam kaplar kullanın. Plastik kaplar, sağlıklı olmamaktadır.


Saat: 17:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.