|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Ramazan Yemekleri konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
23.06.2014, 16:06 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Ramazan Yemekleri Ramazan Yemekleri Ramazanda Ne Pişirilir, Ramazan Yemekleri, Ramazanda İftiharda Ne Pişirilir, Ramazan Sahur Yemekleri, Ramazana Özel Tarifler, Oktay Usta Ramazan Yemekleri, Ramazana Özel Az Kalorili Yemekler, Ramazan Yemekleri Tarifleri Kolay güllaç tarifi Kolay güllaç tarifi malzemeleri : *1 paket güllaç *1 lt süt *200 gr şeker *50 gr gülsuyu *500 gr ceviz *1 adet nar Kolay güllaç tarifi, sütü şeker ile beraber eriyinceye kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra ılıması için bir kenara alın. Bu sırada cevizlerinizi robottan geçirin. Ilıyan süte gülsuyunu ilave edin. Bu sütlü gülsuyunu geniş bir tepsiye alın. Güllaç yapraklarını süte batırıp servis tabağına alın. Aralarına bolca ceviz serpin ve güllaç yaprakları bitene kadar aynı işleme devam edin. Son olarak narları ayıklayıp cevizle beraber güllacın üzerine serperek servis yapın.Afiyet Olsun Konu Perii tarafından (23.06.2014 Saat 16:13 ) değiştirilmiştir. |
23.06.2014, 16:11 | #2 (permalink) |
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Ramazan Yemekleri Bi büyük çay yanınada kaşarlı börek .
__________________ |
23.06.2014, 16:23 | #3 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Ramazan Yemekleri Evde Ramazan Pidesi Yapılışı Evde Ramazan Pidesi Yapılışı, Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır, Ramazan Pidesi Tarifi, Ramazan Pidesi Resimleri Malzemeler: -250 ml. Su -100 ml. Süt -1 paket instant maya -5-6 su bardağı un -2 yemek kaşığı tereyağı -1 yemek kaşığı şeker -Yeteri kadar tuz -Pide tabanı için kepekli un yoksa pişirme kağıdı Üzerine: -1 yumurta sarısı -Çörek otu -Sıvıyağ 1 yemek kaşığı Yapılışı: Su ve sütü orta boy bir sos tenceresine alarak ısıtın, ocaktan alın ve içine tereyağı ile şekeri ekleyerek malzemeler eriyene kadar karıştırın. Maya, tuz, 5 bardak unu bir kaba eleyin.Unu karıştırırken yavaş yavaş sıvı karışımı ilave edin. Hamur iyice yoğrulana kadar devam edin. Yoğurma işlemi bitince hamurun bulunduğu kabın üzerine nemli bir havlu sererek, 45–50 dakika mayalanmasını bekleyin.Kenarlarını kaptan kurtararak üzerine un serpin ve beze yapın. Fırını 180 dereceye ısıtın, fırın tepsisine pişirme kâğıdını serin hamuru daire şeklinde açın, eliniz ile pide şeklini verin. Bir kapta yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırın, fırça yardımı ile pidenin üzerine sürün, çörek otu serperek fırına verin. İyice kızarana kadar pişirin ılık servis yapın. [ [ [ |
23.06.2014, 16:23 | #4 (permalink) | |
| Cevap: Ramazan Yemekleri Alıntı:
__________________ all the best. | |
23.06.2014, 16:39 | #5 (permalink) |
neden senin olduğun yerde değilim? | Cevap: Ramazan Yemekleri Ramazan pidesi yicez valla en çok onu istiyoruum
__________________ |
23.06.2014, 18:49 | #6 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Ramazan Yemekleri Sebzeli Etli Güveç Ramazan Yemekleri, Ramazan Güveci Tarifi, Ramazan Güveci Nasıl Yapılır, Sebzeli Etli Güveç Nasıl Yapılır, Ramazan Yemekleri Tarifi, Güveç Resimleri Malzemeler: yarım kilo dana kuşbaşı 2 adet patlıcan 2 adet kabak 2 adet patates 4 adet domates 4 adet yeşil biber 1 baş sarımsak 2 baş orta boy soğan 1 çay bardağı sıvı yağ( tercihinize göre daha az olabilir) 1 çorba kaşığı salça (silme) 1-1.5 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz karabiber 1 su bardağı soğuk su Yapılışı: Etleri soğuk suyla yıkayıp düdüklü tencerede 1,5 bardak su ile 15-20 dakika pişirelim. Suyunu süzelim. Patlıcanları soyalım tuzlu su dolu kabın içine yemeklik doğrayalım. Patatesleri ve kabakları soyup, soğuk su dolu bir kabın içine yemeklik doğrayın. Yeşil biberin içlerini çıkarıp yemeklik doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı seklinde doğrayalım.Sarımsakları kabuklarında ayıklayıp, 1 diş sarımsağı 3 yada 4 e doğrayalım.Sonra güveci ocağa aldıktan sonra önce soğanları sıvıyağda çok az kavurun. Daha sonra sırasıyla önce et, sonra üzerine patatesleri, sonra kabakları yerleştirin. Bu aşamada yeşil biberlerin yarısını, tuzun yarısını, kimyon ve karabiberi ve de domatesin yarısını ilave edin. Her sırayı muntazaman bir kaşıkla düzelterek sebzeleri ilave edin. Domatesten sonra patlıcanları,kalan yeşil biberi ve en üstüne de kalan domatesi her tarafı örtecek şekilde yayın. Kalan tuzu ilave edin. 1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta hararetli ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan (yaklaşık7-8 dk) sonra en ufak ocağa ve en kısık ayara getirin ve kapağı kapalı bir şekilde 45-50 dakika pişirin... Afiyet olsun... Bu yemeği en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak olarak sermiş yaparsanız daha lezzetli olur. |
27.06.2014, 02:28 | #7 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Ramazan Yemekleri Tarhana Çorbası Tarifi, Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır, Ramazanda hangi Çorbalar Yenir, Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır, Tarhana Çorbası Resimleri TARHANA ÇORBASI 4 çorba kaşığı tarhana 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı domates salçası 1 bardak su 4 bardak et veya tavuk suyu 1 diş dövülmüş sarımsak bi tutam tuz 1- Tarhanayı bir bardak su ile ıslatın. 2- Yağı ve sarımsağı tencereye alın ve hafifçe kavurun. 3- Salçayı ilave edin, bir iki kez çevirin ve et suyunu ekleyin. 4- Islattığınız tarhanayı ilave edin ve karıştırarak pişirin. 5- Tuzunu ekleyip kıvamını kontrol edin ve sıcak servis yapın. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] |
28.06.2014, 16:24 | #8 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Ramazan Yemekleri Yaprak Sarması Nasıl Yapılır, Ramazanda Ne Yemeği Yapılır, Ramazan Yapılan Yemekler, Ramazan İçin Yemekler, Yaprak Sarması Tarifi, Sarma Tarifi, Yaprak Sarması Resimleri Yaprak Sarması Malzemeler: 4-5 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık) 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuru nane 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tarçın 2 kesme şeker 2 yemek kaşığı kuş üzümü yarım limonun suyu 1 su bardağı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı kaynamış su yarım kg salamura asma yaprağı yarım çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı kaynamış su Hazırlanması: 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun. 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun. Diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla – 4-5 kez suyu değiştirerek – yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın. Pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları dizin. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz) Yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın. |
02.07.2014, 13:05 | #9 (permalink) |
-Waiting for a train | Cevap: Ramazan Yemekleri Ramazan ramazan oldumu şimdi bu Zaten orucuz ama emeğe saygı Afiyet olsun yapanlara nefis görünüyo sarmalar You're waiting for a train...
__________________ |
02.07.2014, 14:18 | #10 (permalink) |
| Beşamel Soslu Sultan Kebabı Beşamel Soslu Sultan Kebabı Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi: Fırın Tarifleri Porsiyon : 4 Hazırlanma : 40 dk Pişirme : 25 dk [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler - 100 Gr Bezelye - 1 Tatlı kaşığı Domates Salçası - 1 Adet Kabak - 1 Adet Kuru Soğan - 250 Gr Kuşbaşı - 1 Adet Patates - 3 Diş Sarımsak - Yarım Su bardağı Su - 1 Yemek kaşığı Tereyağı - 2 Adet Yufka - Kararında Karabiber, Tuz Beşamel Sos İçin - 1 Tutam Rendelenmiş Muskat - 1 Su bardağı Süt - 1 Yemek kaşığı Tereyağı - 1 Yemek kaşığı Un - Kararında Karabiber, Tuz Üzeri İçin - 100 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri Hazırlanışı Tencerede etleri 2 parmak geçecek kadar su koyup 1 saat haşlayın. Ayrı bir tencereye tereyağını ekleyin, yemeklik doğranmış soğanları ve haşlanmış etleri ekleyerek renkleri dönene kadar kavurun. Ardından 1’er dakika arayla küp küp doğranmış patates, küçük küp doğranmış havuç, bezelye, iç çekirdekleri çıkarılmış ve küp doğranmış kabak ve ezilmiş sarımsağı ekleyip soteleyin. Salçayı suyun içinde eritin ve tavaya ilave edin. Tuz, karabiberi de ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ve kenara alın. Beşamel sos için; ayrı bir tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip sos kıvamı aldığında ateşten alın. Yufkaların her bir yaprağını 4 eşit üçgene bölün. 2 üçgen parçayı üst üste koyup kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kâsenin içine oturtun, yufkaların içine hazırladığımız iç harçtan doldurup kenara sarkan parçalarla üzerini kapatın. Kaseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin, üzerlerine beşamel sos gezdirin ve kaşar serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İçerdiği Vitaminler A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 Kalori Miktarı Toplam Kalori Miktarı : 2164 Kcal 1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 541 Kcal Afiyet olsun
__________________ . . . . . . . . . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |