Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Ramazan Yemekleri

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Ramazan Yemekleri konusu , ...


Like Tree27Beğeni

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 23.06.2014, 16:06   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ramazan Yemekleri

Ramazan Yemekleri

Ramazanda Ne Pişirilir, Ramazan Yemekleri, Ramazanda İftiharda Ne Pişirilir, Ramazan Sahur Yemekleri, Ramazana Özel Tarifler, Oktay Usta Ramazan Yemekleri, Ramazana Özel Az Kalorili Yemekler, Ramazan Yemekleri Tarifleri




Kolay güllaç tarifi

Kolay güllaç tarifi malzemeleri :

*1 paket güllaç
*1 lt süt
*200 gr şeker
*50 gr gülsuyu
*500 gr ceviz
*1 adet nar

Kolay güllaç tarifi, sütü şeker ile beraber eriyinceye kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra ılıması için bir kenara alın. Bu sırada cevizlerinizi robottan geçirin. Ilıyan süte gülsuyunu ilave edin. Bu sütlü gülsuyunu geniş bir tepsiye alın. Güllaç yapraklarını süte batırıp servis tabağına alın. Aralarına bolca ceviz serpin ve güllaç yaprakları bitene kadar aynı işleme devam edin. Son olarak narları ayıklayıp cevizle beraber güllacın üzerine serperek servis yapın.Afiyet Olsun














Aura, FeCr ve Papatya beğendi

Konu Perii tarafından (23.06.2014 Saat 16:13 ) değiştirilmiştir.
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.2014, 16:11   #2 (permalink)
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Bi büyük çay yanınada kaşarlı börek .

Perii beğendi.
__________________
Esquel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.2014, 16:23   #3 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Evde Ramazan Pidesi Yapılışı

Evde Ramazan Pidesi Yapılışı, Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır, Ramazan Pidesi Tarifi, Ramazan Pidesi Resimleri

Malzemeler:

-250 ml. Su -100 ml. Süt -1 paket instant maya -5-6 su bardağı un -2 yemek kaşığı tereyağı -1 yemek kaşığı şeker -Yeteri kadar tuz -Pide tabanı için kepekli un yoksa pişirme kağıdı Üzerine: -1 yumurta sarısı -Çörek otu -Sıvıyağ 1 yemek kaşığı

Yapılışı: Su ve sütü orta boy bir sos tenceresine alarak ısıtın, ocaktan alın ve içine tereyağı ile şekeri ekleyerek malzemeler eriyene kadar karıştırın. Maya, tuz, 5 bardak unu bir kaba eleyin.Unu karıştırırken yavaş yavaş sıvı karışımı ilave edin. Hamur iyice yoğrulana kadar devam edin. Yoğurma işlemi bitince hamurun bulunduğu kabın üzerine nemli bir havlu sererek, 45–50 dakika mayalanmasını bekleyin.Kenarlarını kaptan kurtararak üzerine un serpin ve beze yapın. Fırını 180 dereceye ısıtın, fırın tepsisine pişirme kâğıdını serin hamuru daire şeklinde açın, eliniz ile pide şeklini verin. Bir kapta yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırın, fırça yardımı ile pidenin üzerine sürün, çörek otu serperek fırına verin. İyice kızarana kadar pişirin ılık servis yapın.

[
[
[

Aura, YeşiL6 ve Papatya beğendi
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.2014, 16:23   #4 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Alıntı:
Perii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evde Ramazan Pidesi Yapılışı

Evde Ramazan Pidesi Yapılışı, Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır, Ramazan Pidesi Tarifi, Ramazan Pidesi Resimleri

Malzemeler:

-250 ml. Su -100 ml. Süt -1 paket instant maya -5-6 su bardağı un -2 yemek kaşığı tereyağı -1 yemek kaşığı şeker -Yeteri kadar tuz -Pide tabanı için kepekli un yoksa pişirme kağıdı Üzerine: -1 yumurta sarısı -Çörek otu -Sıvıyağ 1 yemek kaşığı

Yapılışı: Su ve sütü orta boy bir sos tenceresine alarak ısıtın, ocaktan alın ve içine tereyağı ile şekeri ekleyerek malzemeler eriyene kadar karıştırın. Maya, tuz, 5 bardak unu bir kaba eleyin.Unu karıştırırken yavaş yavaş sıvı karışımı ilave edin. Hamur iyice yoğrulana kadar devam edin. Yoğurma işlemi bitince hamurun bulunduğu kabın üzerine nemli bir havlu sererek, 45–50 dakika mayalanmasını bekleyin.Kenarlarını kaptan kurtararak üzerine un serpin ve beze yapın. Fırını 180 dereceye ısıtın, fırın tepsisine pişirme kâğıdını serin hamuru daire şeklinde açın, eliniz ile pide şeklini verin. Bir kapta yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırın, fırça yardımı ile pidenin üzerine sürün, çörek otu serperek fırına verin. İyice kızarana kadar pişirin ılık servis yapın.

[
[
[
Acıktım

Perii beğendi.
__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.2014, 16:39   #5 (permalink)
neden senin olduğun yerde değilim?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Ramazan pidesi yicez valla en çok onu istiyoruum

Perii beğendi.
__________________
Wine isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.2014, 18:49   #6 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Sebzeli Etli Güveç
Ramazan Yemekleri, Ramazan Güveci Tarifi, Ramazan Güveci Nasıl Yapılır, Sebzeli Etli Güveç Nasıl Yapılır, Ramazan Yemekleri Tarifi, Güveç Resimleri

Malzemeler:
yarım kilo dana kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
4 adet domates
4 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
2 baş orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ( tercihinize göre daha az olabilir)
1 çorba kaşığı salça (silme)
1-1.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz karabiber
1 su bardağı soğuk su
Yapılışı:
Etleri soğuk suyla yıkayıp düdüklü tencerede 1,5 bardak su ile 15-20 dakika pişirelim. Suyunu süzelim.
Patlıcanları soyalım tuzlu su dolu kabın içine yemeklik doğrayalım. Patatesleri ve kabakları soyup, soğuk su dolu bir kabın içine yemeklik doğrayın. Yeşil biberin içlerini çıkarıp yemeklik doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı seklinde doğrayalım.Sarımsakları kabuklarında ayıklayıp, 1 diş sarımsağı 3 yada 4 e doğrayalım.Sonra güveci ocağa aldıktan sonra önce soğanları sıvıyağda çok az kavurun.
Daha sonra sırasıyla önce et, sonra üzerine patatesleri, sonra kabakları yerleştirin. Bu aşamada yeşil biberlerin yarısını, tuzun yarısını, kimyon ve karabiberi ve de domatesin yarısını ilave edin. Her sırayı muntazaman bir kaşıkla düzelterek sebzeleri ilave edin. Domatesten sonra patlıcanları,kalan yeşil biberi ve en üstüne de kalan domatesi her tarafı örtecek şekilde yayın. Kalan tuzu ilave edin. 1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta hararetli ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan (yaklaşık7-8 dk) sonra en ufak ocağa ve en kısık ayara getirin ve kapağı kapalı bir şekilde 45-50 dakika pişirin...
Afiyet olsun...
Bu yemeği en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak olarak sermiş yaparsanız daha lezzetli olur.









Aura ve FeCr beğendi
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.06.2014, 02:28   #7 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Tarhana Çorbası Tarifi, Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır, Ramazanda hangi Çorbalar Yenir, Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır, Tarhana Çorbası Resimleri

TARHANA ÇORBASI

4 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 bardak su
4 bardak et veya tavuk suyu
1 diş dövülmüş sarımsak
bi tutam tuz


1- Tarhanayı bir bardak su ile ıslatın.

2- Yağı ve sarımsağı tencereye alın ve hafifçe kavurun.

3- Salçayı ilave edin, bir iki kez çevirin ve et suyunu ekleyin.

4- Islattığınız tarhanayı ilave edin ve karıştırarak pişirin.

5- Tuzunu ekleyip kıvamını kontrol edin ve sıcak servis yapın.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Aura ve FeCr beğendi
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.2014, 16:24   #8 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Yaprak Sarması Nasıl Yapılır, Ramazanda Ne Yemeği Yapılır, Ramazan Yapılan Yemekler, Ramazan İçin Yemekler, Yaprak Sarması Tarifi, Sarma Tarifi, Yaprak Sarması Resimleri

Yaprak Sarması

Malzemeler:
4-5 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
yarım limonun suyu
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynamış su
yarım kg salamura asma yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynamış su
Hazırlanması:
4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.
2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.
Diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla – 4-5 kez suyu değiştirerek – yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın.
Pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları dizin. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz)
Yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.









Aura, FeCr ve Papatya beğendi
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2014, 13:05   #9 (permalink)
-Waiting for a train

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Ramazan ramazan oldumu şimdi bu
Zaten orucuz ama emeğe saygı
Afiyet olsun yapanlara nefis görünüyo sarmalar

You're waiting for a train...

__________________
inception isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2014, 14:18   #10 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Beşamel Soslu Sultan Kebabı

Beşamel Soslu Sultan Kebabı


Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi: Fırın Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 40 dk
Pişirme : 25 dk

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Malzemeler

- 100 Gr Bezelye
- 1 Tatlı kaşığı Domates Salçası
- 1 Adet Kabak
- 1 Adet Kuru Soğan
- 250 Gr Kuşbaşı
- 1 Adet Patates
- 3 Diş Sarımsak
- Yarım Su bardağı Su
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Adet Yufka
- Kararında Karabiber, Tuz

Beşamel Sos İçin
- 1 Tutam Rendelenmiş Muskat
- 1 Su bardağı Süt
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek kaşığı Un
- Kararında Karabiber, Tuz

Üzeri İçin
- 100 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Hazırlanışı
Tencerede etleri 2 parmak geçecek kadar su koyup 1 saat haşlayın. Ayrı bir tencereye tereyağını ekleyin, yemeklik doğranmış soğanları ve haşlanmış etleri ekleyerek renkleri dönene kadar kavurun. Ardından 1’er dakika arayla küp küp doğranmış patates, küçük küp doğranmış havuç, bezelye, iç çekirdekleri çıkarılmış ve küp doğranmış kabak ve ezilmiş sarımsağı ekleyip soteleyin. Salçayı suyun içinde eritin ve tavaya ilave edin. Tuz, karabiberi de ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ve kenara alın. Beşamel sos için; ayrı bir tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip sos kıvamı aldığında ateşten alın. Yufkaların her bir yaprağını 4 eşit üçgene bölün. 2 üçgen parçayı üst üste koyup kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kâsenin içine oturtun, yufkaların içine hazırladığımız iç harçtan doldurup kenara sarkan parçalarla üzerini kapatın. Kaseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin, üzerlerine beşamel sos gezdirin ve kaşar serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İçerdiği Vitaminler

A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12

Kalori Miktarı

Toplam Kalori Miktarı : 2164 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 541 Kcal

Afiyet olsun

Perii, FeCr ve inception beğendi
__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 11:40