Karadeniz Usulü Lahana Çorbası Tarifi Karadeniz Usulü Lahana Çorbası Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2 bağ lahana 2 avuç mısır unu az kıyma 1 soğan haşlanmış mısır(biz yarma deriz) haşlanmış barbunya fasülyesi yada normal fasülye tereyağ salça tuz,kırmızı biber Tencerenin dibine doğradığımız soğanı koyuyoruz. Üzerine çorba için hazırladığımız lahanayı. Üzerine kıymayı,mısırı,fasülyeyi,salçayı,tereyağını koyuyoruz.Suyla destekleyip tencerenin altını yakıyoruz.Kapak kapalı. Arada bir karıştırıyoruz. Lahananın durumuna göre pişme süresi 1.5 saate kadar çıkıyor.Kart ise daha da sürer. Su azalırsa sıcak su takviyesi yapıyoruz mutlaka. Piştiğini anladıktan sonra mısır unumuzu atıyoruz içine.topak topak olacak.karıştırıyoruz. tuzunu ve biberini de atıyoruz. 10 dakika sonra blender ı açıyoruz ve eziyoruz tencerenin içinde. o lahanalar ezildikten sonra biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.Bal şeker olsun... |
Saat: 08:13 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.