|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Erzincan Lokumu konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
13.09.2015, 19:00 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Erzincan Lokumu Erzincan Lokumu Malzemeler 125 gram tereyağı 1 su bardağından bir parmak az zeytinyağı 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı karbonat 1 adet yumurta 5 ½ bardak un 1 Paket vanilya 3 Yemek Kaşığı Hindistan cevizi 2 Yemek kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi 1 su bardağı pudra şekeri (üzerine) Hazırlama: 125 gram tereyağı, 1 su bardağından bir parmak az zeytinyağı, 1 bardak toz şeker, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 yumurtayı mutfak robotuna koyup, robotu çalıştırın. Harcı iyice karışınca içine 2 su bardağı un ilave edin ve robotu tekrar çalıştırın. Sonra bu harcı mutfak robotunun haznesinden çıkarıp geniş bir kaseye alın. Bu aşamada kalan 2 buçuk bardak unu yavaş yavaş ekleyip, yoğurarak yumuşak bir hamur haline getirin. Bu karışımı sade olarak da fırına verebilirsiniz ama ben tarifi Refikanın Mutfağından aldım, o farklı malzemeler kullanmış ben de evde olan hindistan cevizi ve portakal kabuğu rendesi ekledim. Hamurları fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca bir süre dinlendirin, sonra üzerine 1 su bardağı pudra şekeri serpin ve baklava dilimleri halinde kesip, servis edin. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |