Kapalı Pizza – Calzone Kapalı Pizza – Calzone Tarifin Videolu Anlatımı: Pizza Hamuru için: 500 gr kilo un 1 su bardağı su (oda sıcaklığında) 10 gr instant maya 10 gr. tuz 10 gr. toz şeker 1 adet yumurta 25 gr zeytinyağı 3-4 yemek kaşığı ılık süt Yapılışı: Süt ve mayayı karıştırın, 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Un karışımının üzerine süt maya karışımını, yumurtayı ve zeytinyağını ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın. Suyu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yapışkan bir kıvam alan hamuru elle yoğurmaya başlayın. Ele ve kaba yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar hamuru yoğurmaya devam edin. Toparlanan hamurun üzerine bir bez ya da streç film örterek 1 saat kadar dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru hafifçe yoğurun ve gazını alın. 4 porsiyona bölerek elinizde yuvarlayın ve unladığınız tezgahta yaklaşık 20 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurları unladığınız tezgahta istediğiniz incelikte ve büyüklükte açın. Fırını önceden 250 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Fırın tepsisini boş bir şekilde gerekli sıcaklığa gelinceye kadar ısınsın ve içinden çıkarmayın. Kullanacağınız fırın tepsisine ya da taşa hamurun yapışmaması için varsa ince irmik yoksa mısır unu serpin. Açtığınız hamurun yarısına, kenarlardan boşuk kalacak şekilde, önce 3-4 kaşık pizza sosu sürün. Sosun üzerine mozarellayı serpin. İsteğe salam, çemensiz pastırma ve sosis koyun ve hamurun malzemesiz kısmını, malzemeli kısmın üstüne kapatın. Hamurun kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın. Hamurun kenarlarının açılmaması yukarı doğru kıvırıp tekrar bastırarak kapatın. Calzoneyi sıcak fırın tepsisine yerleştirin ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. |
Saat: 03:47 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.