Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Kapalı Pizza – Calzone

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kapalı Pizza – Calzone konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.01.2016, 23:58   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kapalı Pizza – Calzone

Kapalı Pizza – Calzone



Tarifin Videolu Anlatımı:




Pizza Hamuru için:


500 gr kilo un
1 su bardağı su (oda sıcaklığında)
10 gr instant maya
10 gr. tuz
10 gr. toz şeker
1 adet yumurta
25 gr zeytinyağı
3-4 yemek kaşığı ılık süt



Yapılışı:



Süt ve mayayı karıştırın, 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın.
Un karışımının üzerine süt maya karışımını, yumurtayı ve zeytinyağını ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın.
Suyu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Yapışkan bir kıvam alan hamuru elle yoğurmaya başlayın. Ele ve kaba yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar hamuru yoğurmaya devam edin.
Toparlanan hamurun üzerine bir bez ya da streç film örterek 1 saat kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru hafifçe yoğurun ve gazını alın.
4 porsiyona bölerek elinizde yuvarlayın ve unladığınız tezgahta yaklaşık 20 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurları unladığınız tezgahta istediğiniz incelikte ve büyüklükte açın.
Fırını önceden 250 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Fırın tepsisini boş bir şekilde gerekli sıcaklığa gelinceye kadar ısınsın ve içinden çıkarmayın.
Kullanacağınız fırın tepsisine ya da taşa hamurun yapışmaması için varsa ince irmik yoksa mısır unu serpin.
Açtığınız hamurun yarısına, kenarlardan boşuk kalacak şekilde, önce 3-4 kaşık pizza sosu sürün. Sosun üzerine mozarellayı serpin.
İsteğe salam, çemensiz pastırma ve sosis koyun ve hamurun malzemesiz kısmını, malzemeli kısmın üstüne kapatın.
Hamurun kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın.
Hamurun kenarlarının açılmaması yukarı doğru kıvırıp tekrar bastırarak kapatın.
Calzoneyi sıcak fırın tepsisine yerleştirin ve yaklaşık 10 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 07:53