|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Ev peyniri nasıl yapılır? konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
25.06.2013, 18:48 | #1 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Ev peyniri nasıl yapılır? Ev peyniri nasıl yapılır? Kendi peynirini kendin yap. Geleneksel ve deneysel mutfak araştırmacısı ve yazarı İpek Kuşçu, ev peynirinin nasıl yapıldığını detaylarıyla anlattı. Malzemeler • 1 litre süt • 5 yemek kaşığı limon suyu Hazırlanışı Sütü kaynayana kadar ısıtın. Limon suyunu sıkın ve karıştırın. Ocaktan alın. Üzerini mutfak bezi ile sıkıca kapatın. 2 -2,5 saat sonra tülbentten süzün. Suyunu atmayın sakın. O gün yaptığınız ekmeğe ya da yemeklere katın. İster tuzlayıp, ister balla karıştırıp sevdiğiniz baharat ve eklemelerle peynirinizi yapabilirsiniz. Sonrasında tek yapmanız gereken taze, güzel, kızarmış bir ekmek ve üstüne kendi imalatınız peynirden yerleştirerek tadına bakmak. |
25.06.2013, 18:49 | #2 (permalink) |
| Cevap: Ev peyniri nasıl yapılır? Çok merak ettiğim bir konu,deneyeceğim) Paylaşım için teşekkürler
__________________ Yalnız açığa çıkan ışığı görebiliyorsan, Yalnız söylenen sesi duyabiliyorsan, Ne görebiliyorsun,Ne duyabiliyorsun. "Hayret et! Çünkü hayrettir göğe açılan pencere. Hayret ettim ve gördüm, bin ayet güldü yüzüme." |
25.06.2013, 18:53 | #3 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Cevap: Ev peyniri nasıl yapılır? Benim bildiğim bunun mayası var, onunla yapılıyor.Kıvamını tutturmak mesela bazıları gözenekli yapıyor, bazıları kalıp gibi. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |