Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Evde Mayonez Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/39548-evde-mayonez-nasil-yapilir.html)

Urahara 01.07.2013 16:24

Evde Mayonez Nasıl Yapılır?
 
Evde Mayonez Nasıl Yapılır?

Kendi evinizde sağlıklı ve bildiğiniz malzemelerle mayonez hazırlamak çok kolay.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı sıvıyağ ya da ( zeytinyağ, susam yağ)
Tuz

Hazırlanışı:

Yumurtanın sarısını ve beyazını birbirinden ayırın ve cam ya da metal derin bir kasenin içine koyun. Yumurtanın sarısı tamamen dağılana kadar yüksek hızda mikserle çırpın. Azar azar (2-3 damla) yağı yumurta sarısına ekleyin. Yumurta sarısı ve yağ iyice karışınca tekrar aynı şekilde yağ ekleyin. Ara ara 1-2 damla limon suyu damlatın ve yağı eklemeye devam edin.Yağ bitince tuzu ekleyerek 1-2 dakika daha yüksek devirde çırpın.Mayonezinizin tadı ve rengi istediğiniz kıvama gelinceye dek çırpmaya devam edin.

EbruLi 12.01.2016 15:18

Cevap: Evde Mayonez Nasıl Yapılır?
 
Evde Mayonez Nasıl Yapılır?




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]








Bir çok salata ve yemekle tüketilen mayonez hepimizin çok sevdiği bir sostur. Dışarıdan aldığımız hazır mayonezler de pek çok katkı maddesi olduğundan evde mayonez yapmak çok daha sağlıklıdır. Tarifi ve tekniği bilindiğinde kolaylıkla hazırlanabilen bu sosun tarifini verelim istedik. İşte, ev yapımı mayonez hazırlama;

Mayonez malzemeler ; 2 adet taze yumurta, 2 su bardağı ayçiçek yağı, 1 adet limon, 1 kahve kaşığı toz hardal, 1 çorba kaşığı kaynar su.

Mayonez hazırlanışı ; Porselen bir kaseye 2 yumurta sarısını, tuzu, hardalı koyun. Bu karışımı tahta kaşık yardımıyla veya tel çırpıcı ile karıştırın. Yağı damla damla ilave ederek bir yöne doğru karıştırın. (arzu ederseniz mikser kullanabilirsiniz) Koyulaşmaya ve beyazlaşmaya başladığında yağı arttırın. Arada kesilmeler görürseniz kaynar sudan 1-2 damla ilave ederek, karıştırın. Düzelince, tekrar yağ ilave etmeye başlayın. Eğer çok katılaşmaya başlarsa, kaynar su koyup karıştırmaya devam edin. Bu şekilde 2 su bardağı yağı yavaş yavaş yedirin. Kıvamına gelince ve yağın hepsini emince 1 limonun suyunu sıkıp ilave edin. Artık mayoneziniz hazırdır.
Mayonez hazırlamanın püf noktaları ; başlangıçta yağı damla damla, koyulaşmaya başladığında arttırarak koymak gereklidir. Eğer mayonez bozulursa kalan mayonezi atmayın. Bir kaseye 1 yumurta sarısı, tuz, hardal koyup dikkatli ve hızlı karıştırarak damla damla yağı yedirin hemen toparlanacaktır. 1 yumurtaya 1 su bardağı yağ kullanılır. Bu mayonez yapmanın birinci kuralıdır. İyi hazırlanmış bir mayonez, koyu un çorbası kıvamında ve beyaz renktir. Kolay bir mayonez yapmak isterseniz, 1 kaşık un veya nişastayı 3-4 kaşık su ile koyu bir bulamaç yapın. Bu bulamaca, yumurta sarısı ve yağ ilave edin. Hızlıca çırparak kolay mayonez yapabilirsiniz.


Saat: 20:32

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.