|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Perşembe Günü İftar Menüsü konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
11.07.2013, 11:13 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Perşembe Günü İftar Menüsü Perşembe Günü İftar Menüsü Malzemeler 2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu), 4 yemek kaşığı margarin,1 adet orta boy kuru soğan, 1 çay kaşığı safran, 7-8 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 çay bardağı pirinç Terbiyesi için: 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu Tarif • Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın. • Sonra, orta boy bir tencereye margarin koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun. • İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin. • Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. • Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun. • Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın. • Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın. • Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. • Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. • Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun. • İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz. MANİSA KEBABI Malzemeler Kuzu eti (kuşbaşı) 500 gr. Patates 2 adet Soğan 2 adet Margarin 150 gr. Su 4 su bardağı Biber (sivri) 4 adet Yumurta 1 adet Maydanoz 1 dal Havuç 2 adet Bezelye 1 su bardağı Kekik 1 tatlı kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Domates 2 adet Un 3 çay bardağı Süt 1 su bardağı Dereotu 1 dal Tarif Margarini eritip kıyılmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ve ince ince dilimlediğiniz havuçları ilave ederek 20 dakika daha kavurun. Üzerine 4 bardak su, küp küp doğranmış patates, bezelye, kıyılmış sarmısak ve tuzu ekleyerek, suyunu çekene kadar 45 dakika pişirin. Yemeğin suyunu süzüp, üzerine kekik ekin. Kalan suyunu çekmesi için fırında 10 dakika pişirin. Krep için un, yumurta ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Sütü ağır ağır ilave ederek sahlep kıvamına gelene kadar çırpın. İçine kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave edin. Hazırladığınız hamurdan teflon tavaya ince bir tabaka dökerek önlü arkalı pişirin. Hazırladığınız krepleri bir kaseye oturtarak içine etle hazırlanan malzemeleri yerleştirin ve bohça şeklinde katlayın. Bohçaları ters çevirerek cam dikdörtgen tepsiye dizin. Üzerine yuvarlak domates dilimleri koyarak 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Soslu makarna Malzemeler 1 paket makarna 2 lt. Su 4 domates 2 şeker Tuz Tarif Önce tencereye suyu koyun, su kaynayınca biraz tuz ekleyin. Birbirine yapışmamaları için de suyuna bir damla zeytinyağı damlatın. Sonra makarnaları kaynayan suya koyun. 8-10 dk kadar orta ateşte kaynatarak pişmesini bekleyin. Makarnaları tencereden bir süzgece boşaltarak suyunu süzün. Bir tavaya domatesleri rendeleyin. İçerisine 2 adet şekeri ekleyin. Çok az tuz serpin. Sonra makarnaları tekrar tencereye alıp üzerine sosu dökerek karıştırın. Makarnanız servise hazırdır. Karamel soslu elmalı kadayıf tatlısı Malzemeler 300 gr tel kadayıf, 100 gr margarin, 3 yeşil elma, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çubuk tarçın, file badem, Şerbet için: 200 gr toz şeker, 200 ml krema Tarif Margarini eritip tel kadayıf ile iyice karıştırın. Elmaları küp kesip, şeker ve tarçın ile birlikte 5 dakika kadar pişirin. Küçük bir kasenin içine aldığınız bir miktar tel kadayıfın ortasını çukurlaştırarak elma karışımından doldurun. Üzerini yine tel kadayıf ile kapatarak fırın tepsisine ters çevirin. Tüm malzeme bitinceye kadar bu şekilde hazırlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için, şekeri tavada eriyinceye kadar bekletin. Ayrı bir kapta kremayı ısıtın. Şekerin rengi koyulaşınca kremayı ekleyip karıştırın. Kadayıfları fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine sos gezdirin. File badem serpiştirerek servis yapın. |
11.07.2013, 11:28 | #2 (permalink) |
| Cevap: Perşembe Günü İftar Menüsü çorbanın adı ne @İra (: güzel menüymüş.
__________________ |
11.07.2013, 11:29 | #3 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Perşembe Günü İftar Menüsü Sanırım sebzeli tavuk çorbası yazmayı unutmuşum |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |