Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Kuver Çeşitleri

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kuver Çeşitleri konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.10.2013, 11:24   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kuver Çeşitleri

Kuver Çeşitleri



(I) BASİT KUVER:


Bir restoranda servis öncesi misafir masalarına hazırlanan kuverdir.
Restoranın servise hazır olduğunu ve hangi masalarda servis
yapılacağını gösterir. Basit kuverde, misafirin yemekte mutlak
kullanacağı araçlar bulunur.


Genellikle bir öğünde üç çeşit yemek vardır. Bunlar giriş yemeği
(çorba vs.), ana yemek, tatlı veya meyvelerdir. (starter = Başlangıç
yemeği, main course = ana yemek, dessert = tatlı). Restoran
servise hazırlanırken bu noktadan hareket edilir. Tatlı ve meyve ile
tatlının çeşitleri olabileceğinden kuvere tatlı ve meyve takımları
konmaz. Sonradan siparişe göre servis yapılır.


(aa) Moltan ve masa örtüsü,


(ab) Servis tabağı ve peçete (Servis tabağı yoksa yalnızca peçete) ,


(ac) Büyük çatal, kaşık, bıçak,


(ad) Su bardağı,


(ae) tuz, biber, kül tablaları.






(II) ALAKART SERVİS KUVERİ:


Alakart servis yapılan restoranlarda misafir, salon amiri tarafından
karşılanıp masaya yerleştirildikten sonra kendisini takdim eder ve
yemek menüsünden yemek ve içki seçenek siparişlerini verirler.
Misafirlerin yiyecek ve içecekleri önceden kestirilemediğinden,
servisi hızlandırmak için masalarda misafirin kullanma ihtimali büyük
olan takımlarla kuver hazırlanır.


(aa) Molton ve masa örtüsü,


(ab) Servis tabağı ve peçete (veya yalnız peçete)


(ac) Yemek çatal ve bıçağı,


(ad) Ekmek tabağı ve bıçağı,


(ae) Su ve şarap bardağı,


(af) Kül tablası ve menaj.


İlk siparişte misafirin içeceği içki ve yiyeceği ilk iki yemek belirlenir.
Böylece kuverde yapılması gereken değişiklikler ve ilaveler yapılır.


Misafir çorba ve et yemeği sipariş etmişse, bir çorba kaşığı kuvere ilave
edilir. Ana yemek olarak hamur işi veya balık istenmişse, büyük çatal ve
bıçak kaldırılır ve yerine balık için balık takımı, hamur için de ilgili takımlar konur.


Alakart servis siparişine göre takımların ilavesi veya değiştirilmesi çok
önemlidir. Bu işlemler yemek masaya gelmeden önce yapılmalıdır.






(III) TABLDOT SERVİSİ:


Günün belirli saatlerinde bir gün misafirlere yapılan servistir. Servis
edilecek yemek önceden belli olduğu için kuver ona göre hazırlanır.
Servis başladığında personel kuver hazırlamak için zaman kaybetmez.
Sadece yemek ve içki servis ile uğraşır.


(aa) Molton ve masa örtüsü,


(ab) Servis tabağı ve peçete (yalnız peçete).


(ac) Yemeklere uygun çatal, kaşık ve bıçaklar,


(ad) Su bardağı.


(ae) Tuz, biber, kül tablası.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 02:30