Hünkar beğendili kalamar dolması Hünkar beğendili kalamar dolması [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler 2 adet kalamar 1 şişe soda 1 adet bostan patlıcan 150 gr. beyaz peynir 150 gr. karides 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Taze kekik 2 dal dereotu Hazırlanışı Kalamarların içini iyice temizleyip yıkayın ve bir gece boyunca sodanın içinde yumuşamaya bırakın. Temizlenmiş kalamarı ızgarada, yoksa teflon tavada önlü arkalı hafif ateşte pişirmeye başlayın, kalamar yarım saatte pişer. Bu arada bostan patlıcanı ateşe koyup közleyin. Közlenen patlıcanı soyup içine tereyağı, peynir ve haşlanmış karidesleri, ince kıyılmış dereotuyla karıştırın. Bu karışımı iki kalamara eşit olarak doldurun. Kalamarın üstüne tuz, karabiber, kekik gezdirip bir kaşık da zeytinyağı ilave edip servis yapabilirsiniz. |
Cevap: Hünkar beğendili kalamar dolması :(666): midem kalktı yemin ediom.. |
Saat: 17:39 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.