|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Hünkar beğendili kalamar dolması konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
12.12.2013, 13:27 | #1 (permalink) |
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Hünkar beğendili kalamar dolması Hünkar beğendili kalamar dolması Malzemeler 2 adet kalamar 1 şişe soda 1 adet bostan patlıcan 150 gr. beyaz peynir 150 gr. karides 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Taze kekik 2 dal dereotu Hazırlanışı Kalamarların içini iyice temizleyip yıkayın ve bir gece boyunca sodanın içinde yumuşamaya bırakın. Temizlenmiş kalamarı ızgarada, yoksa teflon tavada önlü arkalı hafif ateşte pişirmeye başlayın, kalamar yarım saatte pişer. Bu arada bostan patlıcanı ateşe koyup közleyin. Közlenen patlıcanı soyup içine tereyağı, peynir ve haşlanmış karidesleri, ince kıyılmış dereotuyla karıştırın. Bu karışımı iki kalamara eşit olarak doldurun. Kalamarın üstüne tuz, karabiber, kekik gezdirip bir kaşık da zeytinyağı ilave edip servis yapabilirsiniz.
__________________ |
12.12.2013, 13:30 | #2 (permalink) |
Özel Üye | Cevap: Hünkar beğendili kalamar dolması midem kalktı yemin ediom.. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |