|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Pasta tarifleri ile ilgili püf noktalar konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
22.12.2013, 12:17 | #1 (permalink) |
| Pasta tarifleri ile ilgili püf noktalar Pasta tarifleri ile ilgili püf noktalar ! Pasta yaparken kek kalıbınızı katı yağ yerine sıvı yağla yağlayın, hem yağlanması daha kolaydır hem de bu şekilde yapmak pasta kekinizin yanma ihtimalini azaltır. Pasta kekinizin pişip pişmediğini anlamak için üzerine parmağınızın ucuyla hafifçe bastırın, kekin üzerinde iz kalmadan tekrar eski haline dönüyorsa pişmiş demektir. Pasta kekiniz kalıptan çıkarken kırıldıysa üzülmeyin çünkü çaresi var. Pastanıza ılıttığınız reçeli sürüp kırılan yeri yapışıncaya kadar kalıpta bekletin. Pastanızın dış görünümündeki kırıkları gizlemek için etrafına kakao ya da şeker serpebilir, krema sürebilirsiniz. Pasta kekinizi yaparken ununu iyice eleyin. Elenen un hamurun daha güzel kabarmasını sağlar. Mayalı ve pandispanya türü hamurlar hava akımından çok çabuk etkileneceğinden kalıbı fırına koyduktan sonra fırının kabağını açmamaya gayret gösterin. Pandispanyanın nemlenmemesi için piştikten sonra kalıptan hemen çıkarın. Pastaya krema süreceğiniz zaman kremanın ılık veya soğuk olması gerekir çünkü sıcak olan krema, pasta hamurunu yumuşatır. Greyfurt ve portakal gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını atmayın, küçük küçük doğrayıp poşete doldurarak buzlukta saklayın. Pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |