Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yerli Diziler Tanıtımları (https://www.forumaski.com/yerli-diziler-tanitimlari/)
-   -   7 Güzel Adam 7 Ayda Bulundu (https://www.forumaski.com/yerli-diziler-tanitimlari/98598-7-guzel-adam-7-ayda-bulundu.html)

Perii 22.03.2014 13:31

7 Güzel Adam 7 Ayda Bulundu
 
7 Güzel Adam 7 ayda bulundu

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

TRT 1'in Mart ayı sonunda başlayacak olan ve yakın Edebiyat tarihimize damgasını vuran önemli şairlerimiz Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Ali Kutlay, Akif İnan ve Alaaddin Özdenören'i oynayacak oyuncu kadrosunun tamamlanması 7 ay sürdü. Yaklaşık 3 bin oyuncu arasından seçilen Uraz Kaygılaroğlu, Baran Akbulut, Mertcan Sevimli, Kemal Uçar, Çağdaş Tekin, Yiğit Çakır, Orhan Kanalp 7 şairi canlandıracak.

Yapımcılığını Pusula Film adına İlksen Fırat ve Ömer Can'ın yaptığı yönetmen koltuğunda Levent Demirkale'nin oturduğu, senaryosunu Şilan Avcı'nın yazdığı 'Yedi Güzel Adam' dizisinin çekimlerine Kahramanmaraş'ta başlandı. Dizinin cast çalışmaları aşaması titizlikle yürütülerek yaklaşık 3 bin oyuncu ile görüşüldü. Görüşmeler çekimlerin başlamasına 1 hafta kalana kadar devam etti. Şairleri canlandıracak oyuncular ise şiirlere hakim ve şiir okuyabilme yeteneği olan oyunculardan oluştu.

1950 ve 1970'li yılların Kahramanmaraş'ında geçen hikayede Kara Lise öğrencilerinden Edebiyat tarihimize damga vuran şairlerimiz Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Ali Kutlay, Akif İnan ve Alaaddin Özdenören'in hayatını konu alan dizinin çekimlerinin yapılacağı mekanlar ise o döneme uygun hale getirildi.






Saat: 17:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.