Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2015, 02:31   #1 (permalink)
Ravza
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kış Bahçeniz İçin İpuçları

Kış Bahçeniz İçin İpuçları
Difenbahya: Ev içi çiçek yetiştiricilerinin en çok tercih ettiği bitkilerden biridir. Gösterişli ve tok yeşil yapraklarıyla 1 metreye varabilen boyu posuyla oldukça çekicidir. Oda ısısını severkışın evin aydınlık köşelerine taşınmak ister. Kış aylarında çok fazla su istemez.

İlkbahar aylarında saksısını değiştirirseniz daha sağlıklı yetişir. Fazla çiçek vermez ama yine de zehirli olduğu söylenen çiçeklerine dikkatli yaklaşın.

Arapsaçı: Özellikle bir kış bitkisi değil ama amatör çiçek yetiştiricilerinin dahi hiç zorlanmadan bakabileceği cici bir bitki. Minicik yaprakları olan bu sevimli bitkiyi derin olmayan geniş saksılara dikin zira enine doğru yayılmayı severler. Normal oda sıcaklığında yarı aydınlık yerlerde yaşamak ister. Suyu sever ve toprağını devamlı orta düzeyde nemli tutmak gerekir.


Diyelim ki bu bitkileri toparladınız saksılarla oturma odanızın çeşitli köşelerine yerleştirdiniz. Ne mutlu size. Peki daha mutlu olmak için neye ihtiyaç var biliyor musunuz? Bir kış bahçesine! Elbette uygun alanı olanlar için konuşuyoruz yoksa böyle bir lükse pek azımızın sahip olduğunun farkındayız. Yine de fazladan aydınlık bir balkonunuz varsa camla kapattırmayı ve minik bir seraya dönüştürmeyi düşünebilirsiniz kimbilir!

Aydınlık dememizin sebebi kışın zaten güneşten mahrum kalan bitkileri mümkün olduğu kadar ışıklı bir yerde tutmanızı hatırlatmak. Bu yüzden kış bahçesine dönüştürmek istediğiniz balkon eğer evinizin güneş almayan tarafındaysa gelin en baştan vazgeçin. Eğer bahçeniz varsa ve onun bir bölümünü kapatacaksanız da en uzun süre ışık alan köşesini seçin. Açıp kapama opsiyonu olacak şekilde bir düzenek tercih etmelisiniz. Kapalı bahçenizin ortalama sıcaklığı da en fazla 20 derece civarında seyretmeli.

Kapalı bahçeler ne de olsa ev içine benzer bir ortam oluşturacağı için temizlenmiş toprak almayı unutmayın. Böylece böcek sorunundan uzak olursunuz.

Saksılarınızın altının delik olmasına dikkat edin. Böylece daha sağlıklı ve rahat sulama yapabilirsiniz. Elbette bu saksıları ya başka dekoratif bir saksının ya da tabak benzeri bir kabın içine koymanız gerekecek.

Bitkileri bekletilmiş suyla sulamak en iyisi. Şehir suları kimi zaman bitkiler için zararlı olabilecek ek maddeler içerdiği için bu yöntem daha garantili.


Konu Papatya tarafından (18.08.2015 Saat 14:20 ) değiştirilmiştir.
Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla