Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.08.2015, 17:20   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Adet Sökücü İlaçların Yan Etkileri

Adet Sökücü İlaçların Yan Etkileri
1 ) Adet söktürücü ilaçlar ne zaman zararlı olur?
Adet Söktürücü ilaçlar doktorların tavsiye ettiği dozda kullanılması halinde, sadece yarar sağlar. Bu süre daha çok 7 ile 10 gün arasındadır. Belirtilen bu sürelerden daha çok ilaç kullanılması halinde ise, size yarar yerine zarar getirecektir. Adet düzensizliğinizin bulunması halinde ise, progesteron ile beraber kombine edilmiş ilaçları kullanmanız gerekir. Bunu en doğru tavsiyesi de, Kadın Hastalıkları Uzmanı tarafından yapılabilir.
2) Adet söktürücü ilaçların yan etkileri nelerdir?
Adet söktürücü ilaçlar, kısa süreli olarak kullanılması gereken ilaçlardır. Uzun süreli kullanılması halinde, ilk olarak hormon bozukluğu olmak üzere, çok fazla önemli sağlık sorunlarına sebebiyet verir. Bu sebepten dolayı da, Adet Söktürücü ilaçlar dikkatli ve doktor denetimi altında kullanılması gereken ilaçlardır.
ancak bu konu ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir başka önemli mesele daha var. Adet gecikmesi durumunda hamilelik şüphenizin bulunması halinde, kesinlikle ve hiçbir şekilde bu ilaçları kullanmamanız gerekmektedir. Bu nedenden dolayı da, adet gecikmesi durumunda ilk olarak hamilelik testinin yapılması gerekmektedir.
Adet söktürücü ilaçlar (hap, iğne) içeriğinde hormon bulunan ilaçlar oldukları için, bir takım yan etkileri de bulunabilir. Bu ilaçlar hiçbir şekilde doktor önerisi olmadan kullanılmaması gereken ilaçlardır. Aynı zamanda bu ilaçlar her ay düzenli bir şekilde gerçekleşen her adet gecikmesinde kullanılan ilaçlar değillerdir. Her adet gecikmesi durumunda adet söktürücü ilaç kullanılmamalıdır. Çünkü adet gecikmelerinin çok fazla nedenleri vardır. Adet söktürücü ilaçlar progesteron hormonu içerdiklerinden dolayı, bu ilaçlar alındıktan bir müddet sonra, adet görülür ancak adetin miktarında farklılık ta meydana getirebilir. Bunun dışında göğüslerde hassasiyet ve şişme de oluşabilmektedir. Adet döneminin ardından, lekelenme veya damla damla şeklinde kanama da görülebilmektedir.
Prof. Dr Bülent Tıraş

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla