Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.08.2015, 09:34   #1 (permalink)
semragül
Ne mutlu eğri zamanda,
Doğru yerde durabilene.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bir milyar dolarlık kadının öyküsü

Bir milyar dolarlık kadının öyküsü

Haftada 69 pound,yani 280 lira para yardımı alabiliyordu devletten,kızını yedirebilmek,içirebilmek, bakabilmek ve barındırabilmek için JK Rowling.Bu paranın kendisine verilmesini onaylayacak devlet görevlisi kadın bir şart sürer önüne.
''Yalnız..'' der,''Bu paradan daha fazla kazanacağınız full time bir işte çalışamazsınız.O zaman bu parayı alamazsınız''
''Haftada 69 pounda,çocuğumun bütün masraflarını karşılamamı mı bekliyorsunuz?'' diye sorar JK Rowling.
''Bu soruyu çocuğunuza hamile kalmadan önce kocanıza sormalıydınız hanımefendi'' cevabını verir görevli kadın.

JK Rowling,Portekiz’de bir okulda İngilizce öğretmenliği işini bulduğunda,İngiltere’den kalkıp Portekiz’e gider.Çocukluğundan beri hayatındaki en büyük zevki,yazı yazmaktır JK Rowling’in.Yaşamındaki en büyük destekçisi olan annesini kaybedince,hayat çekilmez olmuş,kendisini Portekiz’e atmıştır.Farklı bir şehir,farklı bir iş,yeni bir meşgaleyle,dertlerinden bu sayede kurtulmayı amaçlamıştır.

Annesinin ölümüyle iyice yalnız kaldığını günlerdi.


Ülkesinden uzakta bir şehirde,dilini bilmediği bir ülkede,kendi ana dilini İngilizce’yi öğretiyordu.Yalnızdı ve en kolay aşık olabileceği zaman dilimindeydi.

Yakışıklı Portekiz’li gazeteci hayatına bir kurtarıcı gibi girer.Onunla çok iyi zaman geçiyordur.Hayatı renklenmiş,istediği gibi konuşabileceği,gezip tozabileceği,sevgiyi yaşayabileceği bir adamı bulmuştur nihayet.

Sekiz hafta gibi kısa bir süre içinde,evlenmeye karar verirler.Kız kardeşi hayatındaki tek dert ortağıdır.
''Çok erken hareket etmiyor musun'' diye sorar.
''Hayır'' der''Onunlayken mutluyum.Başka ne isteyeyim''

Gazeteciyle evlenirler.Evlendikten bir süre sonra, yakışıklı gazetecinin askerlik görevine gitmesi gerekir.Askerden döndüğünde,işini kaybettiğini öğrenir.Erkeğin morali çok bozuktur.JK Rowling,kocasının moralini düzeltmek için ona mutlu edeceğine inandığı sırrını açıklayıverir.

''Hamileyim''der.''Bir kızımız olacak.''

Yakışıklı gazeteci hiç beklemediği bir cevap verir kadına.
''Doyuracak bir boğaz daha olacak öyle mi''

Evden öylece çıktı gider.İçmeye gidiyordur.

Kocasının bir süre sonra dışarıda sürekli içtiğini eve sarhoş geldiğini,hiçbir işe giremediğini,eve geldikten sonra kendisini ilişkiye girmek için zorladığını görecekti JK Rowling.Böyle bir gecede,içkili kocası ona saldıracak,boğazını sıkacak,ortalığı dağıtacaktı.Küçük kızları uyanacak,korkacak,genç kadın evden ayrılmak isteyince de,kocası onu evden tek başına kovacaktı.

Çocuğu evde kalmış,genç kadın dışarıda meraktan çıldırmıştır.Eve polisle gelip,eşyalarını ve çocuğunu alıp çıkar evden.İskoçya’ya kız kardeşinin yanına gider,bir daha geri dönmemek üzere.

Ev tutmaya çalışırken,ev sahibesi''nerede çalıştığın'' sorar genç kadına.Bu soruya verecek bir cevabı yoktur.İkinci soru''kocasının nerede çalıştığ'' sorusudur.Buna da verecek bir cevabı yoktur.

Üçüncü soru evin 300 poundluk kirasını,devletten aldığı 280 poundla,nasıl ödeyeceği sorusudur.Buna da cevabı yoktur JK Rowling’in.Sadece söz verebilir ve yemin edebilirdi.
''Kirasını bir gün bile geciktirmeyeceğine''

Ev sahibesi,kızına olan düşkünlüğünü fark edip,evini ona kiraya verir.Sevinçten boynuna sarılır ev sahibesinin.Ancak JK Rowling’in hayatı tam bir keşmekeş halindedir ve ne yapacağını bilmiyordur.Kız kardeşiyle konuşur,duruma bir çare bulmaya çalışır.

Bir gün dayanamaz ve yazmakta olduğu taslakları kız kardeşine gösterir.Kız kardeşi okuduklarına inanamaz.

''Bu yazdıklarının sonu nerede?'' diye sorar.

''Basılmayacağından korktuğumdan sonunu yazamadım'' cevabını verir.

Kardeşinin desteğiyle,kitaplarının sonunu getirmeye başlar JK Rowling.Harry Potter’ın arka arkaya yedi best seller kitabı böyle ortaya çıkar.

Kitapları ilk başlarda hiçbir yayınevi basmaya cesaret edemez.Kadını tanımıyorlardır.Çocuk kitapları satmaz diye düşünüyorlardır.Riske girmek istemiyorlardır.

Telefon rehberinde bulduğu menajerlik firmasının olağanüstü çabalarıyla,
kitapları önce İngiltere’de, sonra Amerika’da bastırır.İlk telifi sadece 1200 pound’dur. Sonra 100 bin poundluk anlaşmaya gelir sıra.Kitaplar Amerika’da basılacaktır.

İki yıl içinde bütün hayatı değişir JK Rowling’in.Adının baş haflerini koymasının nedeni ''kadınlığını gizlemek ve erkek yazar intibağı yaratmaktı.''

Menajeri,genç erkeklerin kadın bir yazarı okumayacağını söyler,''erkek yazar izlenimi verecek bir isim koymasını'' öğütler.O da isminin baş harflerinden JK Rowling markasını yaratır.

JK Rowling şu anda 50 yaşında üç çocuk annesi bir kadın.Kitapları dünyada 400 milyon adet satıyor.Kitaplarından yapılan filmler rekor gişe hasılatı elde ediyor.Serveti 1 milyar doları bulmuş durumda.İngiltere’nin en zengin kadını o.

İkinci evliliğini bir doktorla yaptı ve ondan da iki çocuğu oldu.Üç çocuğu ve yeni kocasıyla mutlu bir hayat sürüyor ve yazmaya devam ediyor.

__________________
semragül isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla